Manager

Dobrovita zaposluje geodete

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

03.09.2015 22:30
Čas branja: 1 min

Dobrovita je invalidsko podjetje. Njeni zaposleni so se najprej ukvarjali z urejanjem vrtov in čiščenjem, s pomočjo 297 tisoč evrov iz Evropskega socialnega sklada so se lotili še geodetskih storitev. Dobili so dovolj kupcev, da dejavnost nadaljujejo tudi zdaj, ko jih socialni sklad več ne financira.

»Za invalide smo želeli odpreti bolj zahtevna delovna mesta oziroma taka, ki zahtevajo več kot osnovnošolsko izobrazbo. Subvencije so se iztekle februarja letos, naši trije redno zaposleni, eden se je usposobil tudi za izdelavo energetskih izkaznic, pa delo nadaljujejo,« je povedala Marija Strniša, iz Dobrovite. Ta ima 85 zaposlenih, od tega 38 invalidov, večinoma s težavami pri duševnem zdravju.

Dobrovita posluje od leta 1995. Najprej so delali za mesto Ljubljana, ko je pod županom Zoranom Jankovićem urejanje parkov prevzela Snaga, pa so našli druge kupce ter nova dela in prihodki od prodaje se jim povečujejo. Leta 2012 jih je bilo 600 tisoč, lani 1,16 milijona evrov, letos imajo 13-odstotno rast.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Okolje & energija
Mariborska sortirnica odpadkov začenja poskusno obratovati
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Mariborska sortirnica odpadkov začenja poskusno obratovati

V Mariboru začenja s poskusnim obratovanjem Center za pripravo sekundarnih surovin. Sortirnica mešanih komunalnih odpadkov, ki jo je mariborska Snaga postavila na Teznu, je vredna 12,5 milijona evrov in naj bi bila ena najsodobnejših takšnih naprav v Evropi. V polnem obsegu naj bi začela obratovati čez leto dni.

FINANCE
Okolje & energija
(volitve v Ljubljani, 2.) Logar, Janković, kako bosta reševala izgubo v Snagi?
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (volitve v Ljubljani, 2.) Logar, Janković, kako bosta reševala izgubo v Snagi?

Objavljamo odgovora na drugo od treh okoljsko-energetskih vprašanj, zastavljenih verjetno največjima tekmecema na lokalnih volitvah v Ljubljani.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Okolje & energija
(foto) Mariborska sortirnica odpadkov, ki sodi med top 3 v Evropi
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (foto) Mariborska sortirnica odpadkov, ki sodi med top 3 v Evropi

V mariborski Snagi je začel poskusno obratovati Center za pripravo sekundarnih surovin. Nova naprava je namenjena sortiranju mešanih komunalnih odpadkov, torej tistih, ki jih odvržemo v črn zabojnik.

FINANCE
Odvoz smeti in pitna voda v Ljubljani z današnjim dnem dražja, položnice pa vam bo po novem pošiljala Voka Snaga
Finance
Tina Petrovčič Odvoz smeti in pitna voda v Ljubljani z današnjim dnem dražja, položnice pa vam bo po novem pošiljala Voka Snaga 5

Od danes 1. marca dalje vas bo v nabiralniku čakala dražja položnica družbe Voka Snaga (Vodovod-Kanalizacija in Snaga Ljubljana), v povprečju bo višja za 1,65 evra

FINANCE
Okolje & energija
Snago Ljubljana bi pripojili Vodovodu-Kanalizaciji, sindikati se upirajo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Snago Ljubljana bi pripojili Vodovodu-Kanalizaciji, sindikati se upirajo 5

Nadzorni svet Javnega holdinga Ljubljana (JHK) naj bi v torek, skupščina JHL pa v četrtek dala soglasje k predpripravljenemu sklepu o pripojitvi družbe Snaga Ljubljana k družbi Vodovod-Kanalizacija, so sporočili iz Svobodnega sindikata Snaga, Sindikata KNSS-Neodvisnost in Sveta delavcev Snage.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.