Manager

Vile Slovencev za milijone evrov

Medtem ko nekateri iz stoterice najbogatejših Slovencev živijo v precej običajnih hišah ali stanovanjih, so si nekateri privoščili nepremičninski luksuz, ki se ga ne bi sramoval niti kak milijarder. Zbrali smo nekaj najprestižnejših.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

14.12.2011 10:05
Čas branja: 5 min

najbogatejsi.1352112881.png
Jutrišnja revija Manager razkriva podrobnosti o najbogatejših Slovencih

V jutrišnji številki revije Manager bomo objavili najnovejšo lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Kdo se je zavihtel na prvo mesto? Koliko je vredno njegovo premoženje? Kdo se bliža rekordu lestvice? Kdo je za štirikrat povečal svoje premoženje? Zgodbe bogatašev iz prve roke in še več boste izvedeli jutri, ko bo na bolje založenih kioskih na prodaj revija Manager - 100 najbogatejših Slovencev. Ker je ta vsako leto "razgrabljena", vam omogočamo, da si svoj izvod zagotovite na narocnine@finance.si.

Do takrat vas vabimo, da v zabavnem kvizu ugotovite, ali ste s svojim kandidatom za najbogatejšega Slovenca res idealen par.

Za pokušino vam bomo del najbogatejših na Finance.si razkrili že danes, in sicer malo pred 18. uro.

V vrtu okoli Lahove vile Rog umetniški kipi

[A] cc3bUntitled-7.1320602409.jpg

Na elitni lokaciji ob Blejskem jezeru je Igor Lah pred sedmimi leti za približno tri milijone evrov kupil 115 let staro vilo Rog. V preteklosti so bili v vili prostori Triglavskega narodnega parka, prvotno pa je bila zgrajena za osebje blejskega graščaka Adolfa Muhra in jo je zasnoval arhitekt Franz Ritter von Neumann. Vila ima svojo čolnarno in vinsko klet ter nekaj več kot 8500 kvadratnih metrov zemljišča, na katerem stoji tudi lesena brunarica. Lah je pred štirimi leti ustanovil tudi posebno Fundacijo vila Rog, prek katere bi v vili zbiral umetnine, med njimi tudi Zorana Mušiča. Mimoidoči si lahko ogledajo tudi umetniške kipe, ki so razstavljeni po vrtu okoli vile Rog.

[A] 1cc9Untitled-8.1320602458.jpg

Naprodaj največja zasebna hiša v Sloveniji

Trgovec z naftnimi derivati, plinom in surovinami Hetem Ramadani prodaja svoj dom v Radomljah. Njegova vila ima kar 2500 kvadratnih metrov površin in velja za največjo zasebno hišo v Sloveniji. Stoji na 5499 kvadratih zemljišča, 'graščina' pa je razkošno opremljena s stilnim pohištvom. Bivalni prostori obsegajo vežo z veličastnim stopniščem in sprejemno sobo z dnevnimi prostori ter jedilnico, pišejo na spletni strani Avantgarde properties, ki hišo prodaja za več milijonov evrov. V zgornjem nadstropju je pet spalnic z lastnim dnevnim kotičkom in kopalnico. Hiša lastniku ponuja tudi drugačno udobje: vinsko klet z jedilnico, zunanji in notranji bazen, džakuzi, telovadnico, spa s savno in garažne prostore za pet do sedem avtomobilov. Hiša je opremljena tudi z najsodobnejšo tehnično opremo.

[A] f8e5Untitled-9.1320602481.jpg

Lovšetova vila ob obali Mehiškega zaliva

V mestecu Naples na Floridi je Tomaž Lovše pred dvema letoma za 14 milijonov dolarjev kupil štirinadstropno vilo z bazenom in zemljiščem ob obali, so pred kratkim pisali v Slovenskih novicah. Vili naj bi pripadlo 149 metrov dolgo sprehajališče ob obali, približno tisoč kvadratnih metrov stanovanjskega dela in skoraj štiri tisoč kvadratov zemljišča. Ima lastno dvigalo, domači kino s 15 sedeži, hišni teater, sobo za spa in masažo, salon za telovadbo, sobo za biljard, savno in vinsko klet s štiri tisoč steklenicami ter šest garažnih prostorov. Bivalni del obsega nekaj razkošnih dnevnih sob, štiri spalnice, sedem kopalnic, delovni kabinet in knjižnico, so še razkrili v Novicah. Hiša ima razgled na Atlantski ocean. Na fotografijah je notranja oprema še prejšnjih lastnikov, Lovše, kot sam pravi, naj bi jo po nakupu prenovil.

[A] 3160Untitled-10.1320602503.jpg

Snežičeve nepremičnine na Floridi

Na drugi strani floridskega polotoka, v mestecu Hallandale Beach, ima vilo Rado Snežič, ki naj bi bila po poročanju Slovenskih novic naprodaj za milijon dolarjev. Obe mesteci, Naples in Hallandale Beach, sta priljubljena turistična kraja za tiste z debelejšo denarnico, tam pa gostje uživajo na peščenih plažah, golfiščih, ob nakupovanju v prvovrstnih trgovinah in obedovanju v prestižnih restavracijah. Snežič naj bi poleg hiše imel na Floridi tudi dva apartmaja v stolpnici The Yacht Club v Aventuri.

[A] d336Untitled-11.1320602534.jpg

Zakrajškov dvorec na Blokah

Zimski dvorec Bloke leži na odmaknjeni elitni lokaciji, na 1749 kvadratnih metrov veliki parceli nad Godičevem, neto tlorisna površina stavbe pa je 995 kvadratnih metrov. Lastnik dvorca je Boris Zakrajšek, nekdanji šef najbolj znane hčerinske banke NLB, LHB Frankfurt. Zasnovali so ga v arhitekturnem biroju Potokar-Ravnikar. Na spletni strani biroja so v opisu projekta zapisali, da je srce dvorca osrednji dvovišinski prostor z mogočnim kaminom, jedilnico in galerijo slik, orožja ter lovskih trofej. V levem in desnem krilu sta spalnici v nadstropju, v pritličju pa servisni prostori s kuhinjo na levi strani lovskega salona, na desni pa delovni kabinet s knjižnico. Ta je z notranjimi stopnicami povezan s spalnico v nadstropju, še piše, servisni trakt s konjušnico za dva konja, garažo, shrambo, manjšo delavnico in tehničnim prostorom za ogrevanje pa je izmaknjen iz siceršnje osi dvorca in je navezan na »osnovno komunikacijsko arterijo«. Po pisanju Financ naj bi bil dvorec glede na velikost in ekskluzivno lokacijo vreden vsaj milijon evrov.

[A] e192Untitled-12.1320602554.jpg

Butlerji na kmetiji Bužekijan

Leta 2007 je bilo izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo megalomanskega objekta Bužekijan v Maliji, na območju, ki je sicer zavarovano kot kulturna krajina. Turistična kmetija Bužekijan ali Mala Seva naj bi bila prvotno namenjena pridelavi oljk. Vlagatelj bi - po pisanju slovenskih medijev naj bi šlo za odvetnika Mira Senico, ki pa je lastništvo večkrat zanikal - kompleks treh povezanih hiš in 1800 kvadratnih metrov veliko klet načrtoval sprva zase in svoje goste, zdaj pa naj bi iskal partnerje, ki bi vložili vsaj pet milijonov evrov, za to pa dobili svojo hišo. Delili bi si osebje, bazene, fitnes in kuhinjo. Posestvo je grajeno razkošno in naj bi gostom ponujalo notranji in zunanji bazen, spa, knjižnico, galerijo, vrhunsko postrežbo in vinoteko. Predvideno je, da bodo gostom na voljo butler, trije kuharji, sobarici, serviser, vrtnar, dva varnostnika in drugi. Pri gradnji naj bi uporabili nadstandardne materiale: okna iz brušenega macesna, pročelja, obložena s kamnom, jekleni nerjavni zunanji kovinski deli zgradbe. Iz Španije so pripeljali tudi 70 drevesc sto let starih oljk, od katerih naj bi vsaka stala okoli tisoč evrov. Po podatkih Financ naj bi bilo v projekt do zdaj vloženih nekaj manj kot deset milijonov evrov.

[A] 3786Untitled-13.1320602575.jpg

Horvat v St. Moritzu z vilo milijarderke

Kot lastnik najdražje nepremičnine slovi eden najbogatejših Slovencev Darko Horvat. Gre za 37 milijonov evrov vredno vilo Clavadatsch v St. Moritzu, ki je bila nekoč v lasti milijarderke Madeleine Schickendanz, 67-letne dedinje koncerna Arcandor (Quelle). Uradno naj bi jo sicer kupila Horvatova mama Mirka Horvat. Po poročanju časnika Bild am Sonntag nakup pomeni enega največjih nepremičninskih poslov v švicarskem St. Moritzu, ki se sicer uvršča med deset najdražjih mest na svetu.

[A] 1fbbUntitled-14.1320602603.jpg

Inšpektorji ustavili gradnjo vile najbolje plačanega managerja

Tibor Šimonka, prvi mož SIJ in trenutno najbolje plačani manager v državi, in njegova žena Melita Butara, s katero naj bi se pred kratkim razšla, sta v Maliji pred štirimi leti, kot so poročali mediji, kupila tri parcele z več kot 2500 kvadratnih metrov zemlje in tam postavila dve ločeni vili ter ju pozneje povezala. Samo za zemljo naj bi odštela 900 tisoč evrov, stroške gradnje pa so na spletnem portalu pozareport ocenili na približno 750 tisoč evrov. Njuna vila naj bi bila zdaj že skoraj končana, a je po informacijah tega portala gradnjo ustavila gradbena inšpekcija, ker naj bi vlagatelja kršila prostorski ureditveni načrt Malije, ki predvideva največjo velikost hiš 10 krat 16 kvadratnih metrov.

[A] 1840Untitled-15.1320602638.jpg

Pečečnik z razkošnim stanovanjem v Las Vegasu

Čez lužo občasno prebiva tudi Joc Pečečnik, ki si je razkošno stanovanje kupil v igralniški meki Las Vegas. Zanj naj bi po pisanju Slovenskih novic odštel 2,9 milijona dolarjev. Stanovanje je del najrazkošnejšega stanovanjskega kompleksa v Las Vegasu Turnberry Place, ki sestoji iz štirih stolpnic. V Pečečnikovi neposredni soseščini je menda tudi najdražje stanovanje v celotnem kompleksu, vredno nekaj manj kot osem milijonov dolarjev.

Avtorica: Kristina Koman

Članek je bil objavljen v reviji Manager - najbogatejši Slovenci 2011, november 2011.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Dražbe
17 hiš, ki bodo aprila na voljo na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 17 hiš, ki bodo aprila na voljo na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 40 tisočakih in segajo vse do 413 tisoč evrov

FINANCE
Dražbe
14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah

Cene se gibljejo od 107 tisoč evrov do pol milijona evrov

FINANCE
Dražbe
Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah

Najugodnejša bo naprodaj za 51 tisočakov, najdražja pa za 402 tisoč evrov.

FINANCE
Dražbe
To je 10 hiš, ki bodo na dražbah naprodaj maja
Dražbe
DražbeUroš Božin To je 10 hiš, ki bodo na dražbah naprodaj maja

Izklicne cene se začnejo pri 90 tisoč evrih in sežejo do 1,18 milijona evrov

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali 3

Spletna dražba bo 27. marca, izklicna cena je 249 tisoč evrov

FINANCE
Dražbe
Cene očitno previsoke: Sklad prodal le dve nepremičnini na Brdu
Dražbe
DražbeUroš Božin Cene očitno previsoke: Sklad prodal le dve nepremičnini na Brdu 3

Skupaj ostaja neprodanih 26 stanovanj in hiš. Na naslednji elektronski dražbi, ki bo junija, bodo cene približno polovice stanovanj nižje do 10 odstotkov.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti