Manager
Komentar

Hvala, ker ostajate z nami

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

03.04.2013 07:00
Čas branja: 2 min

Dragi bralci, Manager bo po novem izhajal šestkrat na leto, torej bo postal dvomesečnik. Naslednjič izidemo konec maja, potem septembra, novembra in decembra. Tako se je vodstvo časopisne hiše Finance odločilo zaradi strmega upada oglaševanja, ki ga tako kot tiskani mediji nasploh občuti tudi celotno naše podjetje. Kot veste, nekateri tudi iz lastnih izkušenj, je v tako globoki krizi treba ukrepati hitro, zamašiti vse luknje, iz katerih lahko uhaja denar, in preprečiti, da podjetje ne zaide v izgubo. Treba je tudi strniti vrste in se osredotočiti, da lahko vse tisto, kar ostane, preživi in pozneje znova zacveti.

Manager bo po novem dvomesečnik. V šestih letnih tematskih izdajah (doslej jih je bilo na leto kar 17, poleg rednih mesečnih še pet tematskih izdaj Manager+) bomo strnili samo najboljše od najboljšega. Letne naročnine bodo zaradi tega seveda ustrezno nižje kot doslej, sorazmerno z zmanjšanjem števila izdaj.

Medije je udarila ne le splošna gospodarska kriza in specifična kriza v slovenskem okolju, ki njene posledice še potencira, ampak se v panogi tudi brez tega dogajajo prelomne spremembe, zaradi katerih si vsi razbijamo glavo, kako v bodoče s prodajo tistega, kar znamo in ljudje potrebujejo, tudi preživeti. Vsi vemo (čeprav se tega mogoče premalo zavedamo), da bi brez medijev tudi spletni iskalniki in družabni mediji, ki danes cvetijo in so klasičnim medijem ne glede na krizo odnesli levji delež oglaševanja, ostali brez pomembnega dela vsebine. Če bi ne bilo vsesplošne gospodarske krize, bi morda imeli čas rešitve iskati postopoma. Toda kriza je in časa ni. Najprej moramo dvigniti glavo iz vode in šele potem zaplavati proti obali, če se izrazim malo pesniško.

Managerju se ne odrekamo. Je butična revija, ki je tudi v zadnjih letih obdržala stabilno naklado, s čimer se še zdaleč ne morejo pohvaliti vsi. Vendar se moramo v celotnem podjetju prilagoditi okvirom, ki nam jih dopušča predvsem oglaševalski trg, brez katerega mediji še ne znamo preživeti. V šestih letnih tematskih izdajah (doslej jih je bilo na leto kar 17, poleg rednih mesečnih še pet tematskih izdaj Manager+), bomo strnili samo najboljše od najboljšega. Vsekakor ostajata tudi 100 najbogatejših Slovencev in decembrska izdaja z napovedmi za prihodnje leto. Letne naročnine bodo zaradi tega seveda ustrezno nižje kot doslej, sorazmerno z zmanjšanjem števila izdaj.

Naše uredništvo (sestavljeno večino časa iz treh pišočih urednic/novinark, v določenem obdobju tudi manj, in kroga rednih in zunanjih sodelavcev) je vložilo veliko truda v to, da bi se revija lotevala pravih tem, da bi bila zanimiva, poštena, koristna in navdihujoča. Zdaj bo uredništvo manjše, moja kolegica Bojana Humar bo na dnevniku Finance prevzela urejanje tedenske priloge Weekend, pred menoj, ki ostajam odgovorna urednica, pa je izziv, da vam dokažem, da bo Manager najmanj enako kot doslej vredno imeti in brati.

Ali me skrbi? Malce že, lagala bi, če bi zanikala; a predvsem se mi po glavi podijo ideje, kaj vam ponuditi v prihodnje. Pred dnevi sem po e-pošti po naključju klepetala z nekom, ki se ukvarja z motivacijo in pozitivnim razmišljanjem. In sva prišla do skupnega zaključka, da ljudje včasih znamo najti v sebi največ optimizma prav takrat, ko gredo stvari najslabše. V dobrih časih pogosto tarnamo, ker si to pač lahko privoščimo (stvari vseeno zadovoljivo tečejo naprej), ko pa smo v težavah, preprosto ni druge izbire, kot da mislimo samo na rešitve. Tako tudi jaz upam in verjamem, da boste ostali z nami - ker bomo tega preprosto vredni.

Op.: Aprilska številka revija Manager izide v petek, 5. aprila.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Prevozi
Transport odpira vrata tudi slovenskim dobaviteljem sestavnih delov
Prevozi
PrevoziMiloš Milač Transport odpira vrata tudi slovenskim dobaviteljem sestavnih delov 1

Elektromobilnost je v tovornem prometu sicer precej bolj skromno razvita kot pri osebnih avtomobilih, a panoga je v vzponu, ta pa bo, kot kaže, bolj linearen kot na viharnem avtomobilskem trgu.

FINANCE
Avto
Wayne Griffiths, predsednik Seata in Cupre: Omilitev okoljske zakonodaje bi bila slaba za evropsko industrijo
Avto
AvtoMiloš Milač Wayne Griffiths, predsednik Seata in Cupre: Omilitev okoljske zakonodaje bi bila slaba za evropsko industrijo

"Pri električnih avtomobilih bo čedalje pomembneje, da bodo izdelani lokalno. Pri tem ne gre za iskanje proizvodnje v državah s cenejšo delovno silo, če je v nizkocenovnih državah elektrika draga ali pa prihaja iz neobnovljivih virov," verjame Griffiths.

FINANCE
V vodstvo državnih Plinovodov še Matija Bitenc
Finance
KADROVANJE
Tanja Smrekar V vodstvo državnih Plinovodov še Matija Bitenc 1

Prvo mesto bo še zasedal Marjan Eberlinc

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
Manager
The Sphere: umetnost, znanost in rock 'n' roll
Manager
Reportaža
ManagerMiran Inhof The Sphere: umetnost, znanost in rock 'n' roll

Kako so U2 z rezidenco v tehnološko najmodernejši dvorani na svetu dvignili letvico za koncertne spektakle.

FINANCE
Manager
Za dober zvok: gramofoni, zvočniki in slušalke
Manager
Tehnologija
ManagerMarjan Kodelja Za dober zvok: gramofoni, zvočniki in slušalke

Načini poslušanja glasbe se brez dvoma spreminjajo – vse bolj se zanašamo na storitve pretočne glasbe in vse manj gradimo glasbene arhive. Še vedno pa potrebujemo zvočne naprave in tudi nostalgiji se je težko upreti.

FINANCE
Transport in logistika
Luka Koper: predlog dividende je dva evra na delnico, pol evra manj kot lani
Transport in logistika
Logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Luka Koper: predlog dividende je dva evra na delnico, pol evra manj kot lani

Nadzorniki Luke Koper so danes potrdili poročilo za leto 2023 in skupaj z upravo predlagali razdelitev 28 milijonov od skupaj 43,8 milijona evrov bilančnega dobička