Manager

Iz enega prezadolženega podjetja v drugo

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

02.04.2015 22:00
Čas branja: 1 min

Na mestu gradbene jame, ki zeva na Bavarskem dvoru, namerava Delta Holding v lasti srbskega tajkuna Miroslava Miškovića zgraditi hotel z 21 nadstropji in 220 sobami. Lastnik gradbene jame je Izet Rastoder, znani uvoznik banan. Spomnimo, da je bila jama najprej v lasti podjetja S1, ki je končalo v stečaju, Rastoder pa jo je lani od stečajnega upravitelja kupil za 1,7 milijona evrov. Pisni dogovor z Delto Holdingom in hotelsko verigo Intercontinental o gradnji hotela je Rastoder sklenil marca, kdaj naj bi se gradnja hotela začela, pa še ni natančno znano - iz Delte so sporočili, da nameravajo začeti še letos. Pred prodajo gradbene jame Delti mora Rastoder spremeniti sedanjo namembnost objekta, zdaj je namreč na tem mestu predviden poslovno-stanovanjski objekt z enakim številom nadstropij; zanj ima Rastoder že gradbeno dovoljenje. Mestna občina Ljubljana na čelu z županom Zoranom Janković, ki bo o tem odločala, je z Miroslavom Miškovićem že imela bližnje srečanje tik pred izbruhom krize, in to pri desetkrat več vrednem projektu. Delta Holding je bil namreč prvi zasebni partner pri projektu Stožice in je napovedal, da bo zgradil poslovno-trgovski del kompleksa, a je hitro ugotovil, da je zalogaj prevelik, in je od partnerstva odstopil. Mišković, ki je pozneje zaradi prevelikega bremena dolgov tudi prodal trgovski del svojega imperija Belgijcem, se zdaj na veliko ukvarja z gradbenimi investicijami, nedavno je zgradil tudi hotel v Beogradu.

miskovic-jankovic-ih.1426928803.jpg.n.960px.jpg
Takole sta se leta 2008 slikala lastnik Delte Holdinga Miroslav Mišković (levo) in ljubljanski župan Zoran Janković, ko je Delta vstopila v javno-zasebno partnerstvo pri kompleksu Stožice, od katerega je potem odstopila. Foto: Irena Herak

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nepremičnine
Podjetniki in posamezniki, tako vam bo življenje grenila nova gradbena zakonodaja
Nepremičnine
NepremičnineTanja Smrekar Podjetniki in posamezniki, tako vam bo življenje grenila nova gradbena zakonodaja

Preverili smo, komu vse in kako bi nova gradbena zakonodaja lahko grenila življenje

FINANCE
Nepremičnine
Vrednost gradbenih del se je lani povzpela na slabih 1,9 milijarde evrov
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Vrednost gradbenih del se je lani povzpela na slabih 1,9 milijarde evrov

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je bila lanska vrednost opravljenih gradbenih del za 17,8 odstotka višja od predlanske in je dosegla 1,88 milijarde evrov. Vrednost gradbenih del na stavbah je bila višja za 27,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 14,6 odstotka.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj se je lani zvišala vrednost ljubljanskih hotelov
Nepremičnine
NepremičnineJacqueline Stuart Zakaj se je lani zvišala vrednost ljubljanskih hotelov

RevPAR je najbolj relevanten podatek v poslovanju hotela, njegova vrednost vpliva na dobičkonosnost, in kar je v naši zgodbi najpomembneje, na vrednost na nepremičninskem trgu.

MANAGER
Slovenija
Od banan do nepremičnin in odpadkov: kaj je v ozadju vzpona Izeta Rastoderja in kaj vse je še pred njim
Manager
SlovenijaNataša Koražija Od banan do nepremičnin in odpadkov: kaj je v ozadju vzpona Izeta Rastoderja in kaj vse je še pred njim

Rastoder je preživel udarec sesutja Agorkokorja v letu 2016 in že lani je njegov posel z bananami spet začel pospešeno rasti. Zadnja leta verižno kupuje nasedle nepremičninske projekte, zdaj pa je pred njim vstop v nov posel predelave odpadkov z nakupom mariborske družbe Gorenje Surovina.

FINANCE
Nepremičnine
Januarja velika medletna rast gradbenih del
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.