Manager

Vstopajo na trg medicine

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

03.09.2015 22:30
Čas branja: 1 min

Marjan Pogačnik, direktor in glavni lastnik Iskre Mehanizmov, je premagal tekmece z vsega sveta in s Phillipsom sklenil dve petletni pogodbi. Letno boste prinesli 15 milijonov evrov, kar je četrtina njihovih zdajšnjih letnih prihodkov. Za Phillips bodo izdelovali svetlobni depilator, kar bo njihov prvi izdelek s področja medicine.

pogacnik-marjan-004-jm.1441299631.jpg.o.600px.jpg
Marjan Pogačnik, direktor in glavni lastnik Iskre Mehanizmov, je do prvega posla s področja medicine, gre za depilator s senzorji, prišel tudi zato, ker že ima zahteven izdelek s senzorji za avtomobilsko industrijo.

15 milijonov evrov letnih prihodkov bo Iskri Mehanizmom prinesel nov svetlobni depilator.

»Vstop na trg medicine smo načrtovali več let. Je precej pogumen, a logičen razvojni korak nadgrajevanja usmeritve v avtomobilsko industrijo. Se pa časovno ujema z odločitvijo Phillipsa, za katerega že vrsto let delamo depilatorje, da ti dobijo novo tehnologijo,« je povedal Marjan Pogačnik. Aparat je razvil Phillips, ki ga bo tržil in prodajal. Iskra Mehanizmi je odgovorna za industrializacijo in bo tudi edina proizvajalka, zato bo vložila 1,5 milijona evrov v čiste prostore, opremo in orodja. Proizvodnjo enostavnejše različice bodo začeli januarja prihodnje leto, zahtevnejše sredi leta 2016.

Zdajšnji aparati dlake pulijo, novi jih bodo s svetlobo požgali. Najprej jih bodo začeli prodajati v Evropi, leta 2017 tudi v ZDA, zato morajo izpolnjevati zahteve ameriške agencije za hrano in zdravila FDA (Food and Drug Administration), ker je velik izziv.

Proizvodnjo zdajšnje generacije depilatorjev bodo večinoma opustili. »Kljub temu bosta nova depilatorja prinesla v prihodnjih letih nekaj večji prihodek, kot smo ga imeli do zdaj, tudi marža bo višja. Odprli bomo okoli deset novih delovnih mest, delo bo bolj zahtevno. Tako kot na drugih programih bomo tudi tu potrebovali bolj izobražen kader, iščemo tudi diplomirane inženirje,« pravi Pogačnik.

Kako so prepričali Phillips? »Možnost za pridobitev posla so dali svojim dobaviteljem z vsega sveta, od Evrope, Izraela, Kitajske ... Ključ za pridobitev ni bila samo cena. Dokazati smo morali, da imamo znanje. Naša prednost je, da že izdelujemo izdelke, kot je ključni del senzorja za regulacijo hitrosti vozila, kjer je zahtevana visoka raven obvladovanja razvoja tehnologij, proizvodnje in podjetja nasploh. Tudi novi depilator ima senzorje. Ti morajo zaznati, da ga boste uporabljali na koži, ne pa denimo na očesu, kjer bi to bilo nevarno, skratka, aparat mora delovati brezhibno,« pravi Pogačnik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

MANAGER
Slovenija
Direktor, ki je izplačal lastnike in iz treh naredil 25 milijonov
Manager
SlovenijaLojze Javornik Direktor, ki je izplačal lastnike in iz treh naredil 25 milijonov 5

Marjan Pogačnik iskreno o svojem netipičnem menedžerskem odkupu, ko se je pred desetimi leti moral odločiti: zapustiti Iskro Mehanizme, ki so jo med seboj sprti lastniki spravili skoraj na kant, ali pa zastaviti vse svoje premoženje in večji del lastnikov izplačati. Odločil se je tvegati.

FINANCE
Manager
Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji
Manager
ManagerNataša Koražija Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji

Leta 2030 bi se lahko število prodanih električnih vozil in različnih hibridov izenačilo s številom vozil s klasičnimi pogoni. Poseben izziv za proizvajalce pa je vzporedni razvoj tako klasičnih pogonov, ki jih je treba izboljševati, čeprav so dolgoročno obsojeni na izumrtje, kot povsem novih, električnih.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
Tretji poskus Kolarjeve: tokrat bi MD Medicini dodelila za pol milijona evrov operacij
Finance
Andreja Rednak Tretji poskus Kolarjeve: tokrat bi MD Medicini dodelila za pol milijona evrov operacij 5

Največ dodatnih operacij, v vrednosti 1,9 milijona evrov, bi sicer ministrstvo za zdravje dodelilo UKC Ljubljana

PA
Novice
Kako se danes in kako se bodo jutri dosegali dobiček, rast, razvoj?
Finance Akademija
NovicePoslovna akademija Kako se danes in kako se bodo jutri dosegali dobiček, rast, razvoj?

V teku so priprave programa za 23. Slovensko marketinško konferenco, ki bo 29. in 30. maja v Portorožu.

Tovarna
Novice
Prvi korak digitalne preobrazbe je dvig zavesti in znanja pri menedžementu
Tovarna leta
NoviceSabina Petrov Prvi korak digitalne preobrazbe je dvig zavesti in znanja pri menedžementu

Tradicionalno ločena svetova informacijskih in operativnih tehnologij se povezujeta

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B