Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Spoznajte lastnike Elana, može, ki živijo od gospodarskih polomov

Čas branja: 5 min
17.09.2015  15:00
Richard Andrew Deitz je naložbeni sklad VR Capital ustanovil v času ruske krize, da bi koval dobičke v finančnih in gospodarskih krizah
Državni lastniki so prodali podjetje Elan družbi Bank of America Merrill Lynch International LTD (pet odstotkov) in skladu VR Capital Group pod vodstvom Richarda Deitza. Vodstvo Elana pravi, da so...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Članki
Članki Elan prodan? Denar od kupca se bo čakal mesec in pol 1

Zaplete se sicer še vedno lahko; SDH zahteva sprejetje novih zavez

FINANCE
Članki
Članki Deležniki Elana, odločilni teden za prihodnost podjetja

Po napovedih že danes podpis kupoprodajne pogodbe z ruskim finančnim skladom

FINANCE
Članki
Članki Korže in Kralj bosta zmagovalca prodaje Elana - če ta sploh bo

Današnja seja nadzornikov SDH je odpovedana: se Rusi ohlajajo?

FINANCE
Članki
Članki Mrcvarjenje Elana se nadaljuje; asa ima v rokavu GB 1

Begunjski Elan, družba, ki za svoje smuči dobiva nagrade in ki je imela lani dobiček, visi na vse tanjši nitki, pravijo neuradni viri.

OGLAS
GRADBENIŠTVO
Nepremičninski inf
Nepremičninski informator Elan. Beseda s pomenom. Polet. Zagon. Zanos.

24. september 1945. Šest se jih je peljalo v obtolčenem nemškem volkswagnu iz Begunj v Ljubljano. Gumidefekt.

FINANCE
Članki
Članki Robert Antunovič: Za Elan bomo počakali na odločitev Merrill Lynch

Sporten oddal novo ponudbo za Elan, Boba bo počakala

FINANCE
Članki
Članki Čehi trdijo: Spet smo dali ponudbo za Elan 2

Po dogovoru DUTB z Merrill Lynchem o prodaji terjatev do Elana, se v igro spet vrača Sporten, vsaj tako trdijo sami