Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.
Komentar

Čarovnija strukturnih reform

Čas branja: 6 min
19.11.2015  22:30
Kadar slišite nekoga, da na ves glas razlaga o nujnosti strukturnih reform, ki da bodo gospodarstvo potegnile iz krize, ste lahko prepričani, da je šarlatan. Pa naj bo to ekonomije slabo priučen novinar ali predstavnik kakšne mednarodne organizacije.
Tako rekoč noben obisk predstavnikov mednarodnih organizacij ne mine brez in nobeno njihovo priporočilo ne izpusti pozivanja k nujnim strukturnim reformam, ki naj bi spodbudile rast. In kot enega...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Članki
Članki Sporočilo iz Bruslja: Država se spet preveč masti 3

Država proračun krpa z višjimi davki, poraba je prevelika, strukturnih ukrepov pa premalo

FINANCE
Članki
Članki Tudi Slovenija bi za reforme potrebovala svojo Mario Eleno 6

Kako Italiji uspevajo politične reforme, pri nas pa ni niti konkretnih predlogov

MANAGER
Manager
Manager Veliki izzivi v letu 2016 1

Ker je veliko vprašanj - kot so podnebne spremembe, trgovina, migracije in svetovna finančna varnostna mreža - skupnih vsem, je zdaj...

FINANCE
Članki
Članki Gospoda Mramor in Cerar, kje so strukturne reforme 13

MDS: Država bi morala javno porabo zmanjševati za 200 milijonov evrov na leto

MANAGER
Manager
Manager Trgi oživljajo, gospodinjstva odpirajo denarnice

Zasebna poraba v večini evropskih držav se krepi. K nemški rasti bo, paradoksalno, pripomogla tudi ena največjih mednarodnih težav -...

FINANCE
Članki
Članki Nič nam ni treba narediti, vse je O. K.! 10

Niso zaposleni največje tveganje za to državo. To je vnovič močna politično-zakonodajno-klientelna naveza stare Slovenije doo.

MANAGER
Manager
FINANCE
Članki
Članki Rast BDP: bo več služb in štipendij, bodo rasle plače in penzije? 11

Sedem vprašanj in odgovorov, kaj gospodarska rast pomeni za Janeza in Marijo Novak