Manager
Komentar

In vino - turisti

Število turistov, ki so lani obiskali vinske kleti v Italiji, je preseglo 10 milijonov, kar je 31 odstotkov več kot leto prej, njihova poraba pa je zrasla za 32 odstotkov.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
24.03.2016 22:30
Čas branja: 2 min

V nadaljevanju:

Proizvodnja vina v Italiji je s 47 milijoni hektolitrov danes na veliko nižji ravni kot leta 1986, ko ga je proizvedla kar 77 milijonov hektolitrov, vendar se je eksplozivno povišala vrednost...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

avtor2
Nina Mazgan

Nina Mazgan je ekonomistka, ki živi in dela v Luksemburgu.
FINANCE
Manager
Butični vinarski trend, ki izhaja iz davnine
Manager
ManagerAnja Hren Butični vinarski trend, ki izhaja iz davnine

Pridelovalci naravnih ali živih vin pustijo naravi, da grozdje predeluje čisto po svoje, okus teh vin je zato lahko bolj presenetljiv. Slovenska gredo dobro v promet pri vinskih sladokuscih v tujini, kjer jih prodajo več kot doma.

FINANCE
Trendi
Kupljen s kolekcijo iz Vojne zvezd, Bjana s penino iz čiste rebule
Trendi
TrendiVanja Alič Kupljen s kolekcijo iz Vojne zvezd, Bjana s penino iz čiste rebule

Pri vinarjih, ki sodelujejo v Vinskem vodniku 2017 – tega so že drugo leto pripravili pri spletnem mestu O vinu.si – smo preverili, katere novosti so lani poslali na trg.

FINANCE
Trendi
Italijanski šef v benediktinskem dvorcu
Trendi
TrendiKaja Cencelj Komar Italijanski šef v benediktinskem dvorcu

O sodobnih izzivih kulinarike smo se pogovarjali z mladim italijanskim chefom Luigijem Petrello, glavnim kuharjem v starem jareninskem dvoru.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Manager
Klet Marqués de Riscal: drzni vinarsko-arhitekturni eksperiment
Manager
ManagerSmilja Štravs Klet Marqués de Riscal: drzni vinarsko-arhitekturni eksperiment

V pokrajini La Rioja na severu Španije že od rimskih časov pridelujejo najboljše špansko rdeče vino. V uradnih dokumentih je zapisano, da so prvo vino pridelali leta 1102 in ga začeli prodajati po evropskih deželah. Ena najbolj markantnih vinskih kleti na tem območju je Marqués de Riscal, tako po vinih kot po svoji arhitekturi.

AGROBIZ
Novice
Klet Brda: letos se bodo bolje izvažala vina z močno blagovno znamko
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Klet Brda: letos se bodo bolje izvažala vina z močno blagovno znamko

Optimizem pri izvozu jih kljub napovedim o možni manjši porabi vina ni minil, več bodo vlagali v promocijo

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Vinska klet Steyer želi pridelati sto tisoč buteljk vina na leto
Agrobiznis
Agro PodjetnikPetra Šubic Vinska klet Steyer želi pridelati sto tisoč buteljk vina na leto

Širijo se v gostinstvo, z vinarjem iz avstrijske Štajerske pa bodo skupaj začeli čezmejno prodajo vina

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.