Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.
Komentar

Kdo zares vodi naša podjetja?

Čas branja: 2 min
31.03.2016  22:30
Predstavljajte si dva scenarija. V prvem čez noč izgine predsednik uprave podjetja. V drugem pa vsi srednji menedžerji. Katero podjetje bo imelo v prihodnjem obdobju več težav?
Vsak od nas je kariero začel na nekem delovnem mestu, kjer je počel nekaj konkretnega. Ponavadi smo imeli šefa, ki nam je dal naloge, mi pa smo jih, tako ali drugače, poskusili narediti čim...

Več iz teme:  

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

MANAGER
Manager
Manager Šest Amazonovih odskočnih desk za rast

Amazon je v zadnjih 20 letih pomagal zapreti precej klasičnih knjigarn, zdaj jih bodo sami odprli 300 do 400. Vendar pa so glavni vzvodi...

MANAGER
Manager
Manager Zakaj je Amazon povozil Mercator 2

Pred tednom sem vodil eno od sekcij na osrednji konferenci Trgovinske zbornice Slovenije.

MANAGER
Manager
Manager Kako tiranija spodbuja storilnost 1

To je Amerika. Kako napeto pa je življenje v vašem podjetju?

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

OK & EN
Dnevi energetikov
Dnevi energetikov Energetski menedžer: vrhunski strokovnjak za dva tisočaka na mesec

Kakšna znanja mora imeti energetski menedžer, je na konferenci Dnevi energetikov povedal Robert Schmidt iz nürmberške gospodarske...

FINANCE
Članki
Članki Ne iščem strokovnjakov, iščem soustvarjalce 2

Dober vodja je tisti, ki uspešno motivira ljudi, da vsak dan dajo od sebe največ.

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...