Manager

Odslej del češke skupine

Štirje lastniki, med njimi direktorica Sonja Šinigoj, so svoj delež v novogoriškem podjetju SAOP prodali češki skupini Solitea. »Doma smo med konkurenčnimi podjetji neuspešno iskali novega lastnika. Zdaj pa smo ga našli na Češkem. Potrebujemo ga, da bi podjetju omogočili nadaljnji razvoj in nove zaposlitve,« je pojasnila Šinigojeva.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

07.04.2016 22:30
Čas branja: 1 min

SAOP je zasebno podjetje s področja informacijske tehnologije (IT), ki posluje od leta 1987. Imajo sto zaposlenih. Lani so ustvarili 6,1 milijona evrov prihodkov in dober milijon evrov čistega dobička. Podjetje je bilo ves čas v lasti njegovih vodilnih, ko pa so posamezniki odhajali iz podjetja, je to odkupovalo njihove lastniške deleže. Preostali štirje, vsak je imel šest odstotkov, so zdaj deleže prodali češki skupini Solitea, ki prav tako deluje na področju IT. Ta je kupila tudi delež, ki je bil v lasti podjetja, tako da je zdaj stoodstotna lastnica SAOP.

Soliteo je doslej sestavljalo 11 IT-podjetij iz Češke, Slovaške in Avstrije. Skupaj so imeli okoli 500 zaposlenih, njihovi skupni prihodki pa so lani znašali 35 milijonov evrov. »S prevzemom SAOP, ki uspešno posluje v državah nekdanje Jugoslavije, odpiramo skupini pot na Balkan in krepimo svoj položaj vodilnega evropskega ponudnika rešitev IKT,« je ob prevzemu povedal Martin Cígler, predsednik upravnega odbora skupine Solitea.

»Naša nova sestrska podjetja ponujajo podobne storitve kot mi, nimajo pa takega računovodskega programa na daljavo, kot je naš miniMAX. Računamo, da bomo z novimi lastniki zdaj zanj našli nove kupce v Avstriji, na Slovaškem in Češkem,« je povedala Šinigojeva.

Drugi njihov pomembni izdelek je iCenter, to je ERP-sistem za srednja podjetja in javne zavode, ki se prilagodi različnim dejavnostim in delovnim procesom posamezne organizacije. »Imeli smo premalo kadrov, da bi lahko zadostili vsemu povpraševanju. Zdaj vidimo tudi tu velike možnosti za širitev,« dodaja Šinigojeva.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

Tovarna
Partnerji sporočajo
Saop in MIT informatika pod skupno streho
FINANCE
Topjob
Sveže talente zadržite z onboardingom
Topjob
TopjobLana Dakić Sveže talente zadržite z onboardingom

Kako uspešno vpeljati novega sodelavca, da vam ne pobegne še pred potekom poskusnega obdobja

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

Tovarna
Novice
Iz Solkana v Ljubljano: Business Solutions bo podjetjem pomagal do boljših poslovnih procesov
Tovarna leta
NoviceSabina Petrov Iz Solkana v Ljubljano: Business Solutions bo podjetjem pomagal do boljših poslovnih procesov

Ponudnik informacijskih rešitev z okoli 60 zaposlenimi večje in kompleksnejše posle izvaja tudi za srednja in velika podjetja

Tovarna
Izbor Tovarne leta
Delovanje proizvodnih podjetij osvetljujemo z več zornih kotov
Tovarna leta
Izbor Tovarne letaSabina Petrov Delovanje proizvodnih podjetij osvetljujemo z več zornih kotov

Z izborom tovarne leta podjetjem in njihovim vodjem proizvodnje omogočamo, da svoje dobre prakse postavijo ob bok drugim uspešnim industrijskim podjetjem v Sloveniji

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti