Manager

Spletni klepetalnici dodatnih 200 milijonov

Slack, spletna klepetalnica, ki omogoča skupinsko komuniciranje prek tekstovnih, glasovnih in videosporočil ter deljenje datotek, je v novi rundi zbrala 200 milijonov dolarjev (približno 174 milijonov evrov) svežega kapitala.

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
07.04.2016 22:30
Čas branja: 1 min


Znesek vrednost podjetja postavlja pri 3,6 milijarde dolarjev (okoli 3,1 milijarde evrov), kar je skoraj milijardo več kot ob zadnji rundi zbiranja denarja pred približno letom dni. Slack sicer že nekaj časa sodi v skupino tako imenovanih samorogov, to je start-upov, katerih vrednost presega milijardo dolarjev. Po besedah avtorja te najhitreje rastoče poslovne aplikacije in direktorja podjetja Stewarta Butterfielda denar zbirajo za uresničevanje ambicioznih ciljev. Stewart je tehnološki javnosti sicer znan od leta 2005, ko je z ženo spletnemu velikanu Yahooju domnevno za okrog 30 milijonov dolarjev prodal spletno stran za shranjevanje in urejanje slik Flickr.

Aplikacija Slack je zaživela avgusta 2013 in v 24 urah pridobila osem tisoč naročil, v dveh tednih je bila številka pri 15 tisoč uporabnikih. Zdaj jih ima 2,7 milijona (med njimi so denimo Samsung, Pinterest, Spotify, Deloitte, eBay, Harvard), od tega 800 tisoč plačljivih.Zakaj je Slack tako priljubljen? Gre za orodje, ki nadomesti komunikacijo po e-pošti. Za notranjo komunikacijo v podjetju je uporaben za napoved dajanja novih izdelkov na trg ali korporativne, uporabniki pa naj ga uporabljajo kot nekakšno »čajno kuhinjo«, v kateri sodelavci klepetajo in sodelujejo. Vendar pa z njo očitno niso povsod tako zadovoljni. V Uberju denimo so jo opustili, navaja New York Times, ker tisoči zaposlenih prek nje niso mogli hkrati komunicirati.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Manager
Katera so zveneča tehnološka imena, ki pogledujejo proti borzi
Manager
ManagerŽiga Brdnik Katera so zveneča tehnološka imena, ki pogledujejo proti borzi

V tehnološkem svetu se letos utegne zgoditi več odmevnih borznih debijev. V tujih medijih se omenjajo Dropbox, Xiaomi, Spotify, Airbnb, Pinterest, Lyft in SoftBank Corp.

FINANCE
Manager
Kako so komaj znani Nizozemci skočili v zelje samemu PayPalu
Manager
ManagerMiran Varga Kako so komaj znani Nizozemci skočili v zelje samemu PayPalu

Spletna tržnica eBay postavlja na hladno najslovitejše plačilno podjetje PayPal in ga nadomešča s sistemom manj znanega, a že blestečega nizozemskega podjetja Adyen. Zakaj taka odločitev – in kdo sploh so ti Nizozemci?

FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne
Finance
Rok Pikon Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

Moje finance
Razno
Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice
Moje finance
RaznoSabina Rednak Stana Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice

Najprej sem v ZDA prodajala pokovko, nato sem si poiskala še delo sobarice. V treh mesecih sem zaslužila okoli 4.500 evrov. Potem sem mesec dni raziskovala Kalifornijo. Še sreča, da sem obesila študij, ki me ni zanimal, na klin in po zaslugi izkušnje v ZDA našla sebe ter ugotovila, kaj hočem početi v življenju.

FINANCE
Manager
Uber obupal nad jugovzhodno Azijo
FINANCE
Okolje & energija
(video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video) Samovozeči Uber povzročil nesrečo s smrtnim izidom 65

Vozilo z vključenim sistemom za avtonomno vožnjo je v Arizoni povozilo žensko, ki ni uporabljala označenega prehoda za pešce. Ponesrečenka je za posledicami nesreče umrla.

FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta