Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Vsi rekordi serije Igra prestolov in kdo z njo odlično služi

Čas branja: 4 min
14.04.2016  22:30
V nedeljo, 24. aprila, na HBO prihaja šesta sezona Igre prestolov, fantazijske serije, ki po tekočem traku niza presežke. Zaželene in manj zaželene.
Vsi rekordi serije Igra prestolov in kdo z njo odlično služi
Serija je tako priljubljena, da se rojeva vse več otrok, ki nosijo imena po likih iz serije, med bolj priljubljenimi pa je Khaleesi, po kateri so poimenovali tudi novo vrsto morske živali Tritonia khaleesi. Spominjala naj bi namreč na Khaleesine lase.
Najbolj priljubljena serija zadnjih let Igra prestolov ne presega samo drugih serij, ampak vedno znova tudi samo sebe. Večajo se njena gledanost, dobičkonosnost in tudi njen vpliv. Po svetu tako...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

MANAGER
Manager
Manager Prevc ob bok Mazejevi, Stenmarku, Navratilovi ...

Peter Prevc se s fantastično sezono 2015/16 lahko upravičeno pri­merja z legendami, ki so več let kraljevale v svojih športih.

AVTO
Novice
Novice Rekordno četrtletje za BMW kljub šibki Rusiji in Braziliji

Rast dobička in prodaje BMW, upad dobičkovne marže v tretjem četrtletju

AVTO
Novosti
Novosti BMW M2 coupe: mali si je končno izboril veljavo 2

BMW je po množici M modelov v svoje vrste končno spustil tudi majhno serijo 2. Novi M2 coupe je polnovredni član družine M, ne zgolj...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Igre prestolov ne prekinejo niti pirati

Nadaljevanka, ki presega rekorde hiše HBO in spreminja boj proti spletnim piratom, hkrati pa spodbuja rast turistične panoge.

MANAGER
Manager
Manager To je družina, ki je napovedala Trumpa in s svojimi idejami celo pomagala Applu

Animirana serija o običajni ameriški delavski družini, ki jo je revija Time razglasila za najboljšo TV-serijo stoletja, Barta Simpsona...