Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Iskraemecovi števci bodo merili porabo elektrike v Avstriji

Čas branja: 1 min
14.04.2016  22:30
Iskraemecovi števci bodo merili porabo elektrike v Avstriji
Iskraemeco, ki ga vodi Dieter Brunner, je dvema elektrodistributerjema na avstrijskem Koroškem prodal 95 tisoč pametnih števcev. Foto: Urban Štebljaj

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Iskraemeco dodaj
Kelag dodaj
RWE dodaj

Iskraemeco, ki razvija rešitve pametnega merjenja porabe električne energije, je podpisal večmilijonsko pogodbo z dvema elektrodistribucijskima podjetjema z avstrijske Koroške, ki bosta zamenjali stare števce s pametnimi.

Prvo je KNG Kärnten Netz, ki je del skupine Kelag v večinski lasti velikana RWE, drugo pa Stadtwerke Kapfenberg. Podjetji bosta stare električne števce zamenjali s pametnimi. To je drugi večji projekt zamenjave števcev, ki so ga sklenili pri Iskraemecu. Prvega so sklenili lani poleti, ko so štirim nizozemskim distributerjem prodali za 235 milijonov evrov pametnih števcev, v obdobju od leta 2016 do 2020 pa jim bodo prodali 1,6 milijona števcev. V Iskraemecu so zadnja leta veliko vlagali v razvoj pametnih števcev, zdaj bi lahko postali pomemben igralec v procesu prenove in digitalizacije elektrodistribucijske infrastrukture po Evropi.

Kako velik posel so sklenili z avstrijskima elektrodistributerjema, v Iskraemecu ne razkrivajo. Od leta 2016 do 2020 bodo prodali 95 tisoč števcev, do leta 2024 pa bi se lahko število povečalo za dodatnih 250 tisoč kosov. Elektrodistributerji bodo zaradi pametnih števcev precej prihranili, ker se jim bo zmanjšal obseg terenskega dela.

Kranjski Iskraemeco je del egiptovske skupine ElSewedy Electric, ki po svetu zaposluje deset tisoč ljudi, skupni prihodki pa so 2,2 milijarde dolarjev. V Iskraemecu je približno 800 zaposlenih, v letu 2015 so ustvarili 70 milijonov evrov prihodkov, to je malo več kot leta 2014, ko so prodali za 65,4 milijona evrov rešitev. Lani so čisti dobiček povečali na 2,6 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Iskraemeco je avstrijskima družbama prodal 95 tisoč pametnih števcev

V kranjskem Iskraemecu so podpisali pogodbo s Kelagovim KNG Kärnten Netz in s Stadtwerke Kapfenberg za dobavo števcev, prve bodo...

FINANCE
Članki
Članki Megaposel: Iskraemeco je Nizozemcem prodal za 235 milijonov evrov pametnih števcev 1

Kranjskemu Iskraemecu je v zadnjih letih prodaja upadala, z načrti so zaostajali

OK & EN
Novice
Novice Iskraemeco napoveduje rast do leta 2020 3

»V zadnjih treh letih smo zaposlovali strokovnjake za raziskave in razvoj, prodajo, za izdelke in storitve, informacijsko tehnologijo in...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Dobra novica: Iskraemeco bo do 2020 Nizozemcem prodal za 235 milijonov evrov pametnih števcev 1

Štirim nizozemskim elektrodistributerjem bo od leta 2016 do 2020 dobavil 1,6 milijona števcev

IZVOZNIKI
Novice
Novice Ikea v testno prodajo blagovnih znamk Plastike Skaza 43

Intervju: Znamki Organko in Cuisine bosta naprodaj v dveh Ikejinih trgovinah v Nemčiji in eni v ZDA; do leta 2020 bodo prihodke potrojili...

OK & EN
Elektrika
Elektrika »Če si osveščen, plačaš sam, če nisi, plača SODO«

Kdaj montirajo pametne števce? Kdo ga bo plačal, odjemalec ali operater, če se odjemalec odloči za sončno elektrarno po sistemu neto...

OK & EN
Okoljsko srečanje
Okoljsko srečanje Iskraemeco s trajnostnim projektom do novih poslov

Iskraemeco, eden vodilnih svetovnih ponudnikov pametnega merjenja, se je lani vključil skupaj s štirimi nizozemskimi...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Pametnih števcev še ne znamo uporabljati 1

Povzemamo del diskusije, ki se je razvila ob okrogli mizi o pametnih omrežjih na Fakulteti za upravo.