Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Alibaba je v 13 letih prehitel Wal-Mart

Čas branja: 1 min
14.04.2016  22:30
Alibaba je v 13 letih prehitel Wal-Mart
Alibaba bo vložil milijardo dolarjev v singapurski start-up Lazada Group. V prihodnje bodo prevzemali še več spletnih trgovcev, logistov in medijev. Foto: Terry Chan

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Alibaba Group dodaj
Wal-Mart dodaj
Alibaba dodaj
Jack Ma dodaj

Kitajski spletni trgovec Alibaba Group je po obsegu trgovine v letu 2015 prehitel ameriški Wal-Mart in postal največji trgovec na svetu.

3,25

milijarde evrov prostega denarnega toka za prevzeme ima Alibaba.

Natančnega zneska prihodkov za zadnje lansko četrtletje pri Alibabi še niso razkrili. Letni prihodek Wal-Marta je bil lani 423 milijard evrov. »Potrebovali smo 13 let, da smo pokazali moč spletnega poslovnega modela v primerjavi z zidanimi trgovinami,« pravi Jack Ma, ustanovitelj Alibabe. Izračun prihodkov Alibabe se nekoliko razlikuje od prihodkov drugih spletnih trgovcev. Ne računajo zgolj svoje provizije, temveč upoštevajo celotno vrednost obsega prodaje, ki poteka prek njihove spletne platforme. Alibaba je pred kratkim prevzel tudi hongkonški časopis South China Morning Post, ki bo po novem za bralce na spletu zastonj. Prevzem so napovedali že konec prejšnjega leta, za časopis in drugo premoženje skupine SCMP so plačali 233 milijonov evrov. Napovedali so tudi, da bodo vložili milijardo dolarjev v singapurski e-trgovinski start-up Lazada Group. To je njihova največja naložba v tujini doslej. Lazada posluje v Indoneziji, Maleziji, na Filipinih, v Singapurju, na Tajskem in v Vietnamu. Alibaba ima na zalogi približno 3,25 milijarde evrov prostega denarnega toka, ki ga bo porabil za nakupe e-trgovcev, logistov in medijev na Kitajskem in v tujini.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Oskrbovalne verige
Oskrbovalne verige Medtem ko smo pekli Martinovo gos, so pri Alibabi zaslužili 14 milijard dolarjev 1

Jack Ma, Alibaba: Nismo več samo e-trgovsko podjetje. Gre za podatke, finance in medij.

MANAGER
Manager
Manager Tako je Alibaba postala večja od Amazona in eBaya skupaj 3

Kako je učitelj angleščine zgradil največjo e-trgovino na svetu, razlaga Porter Erisman

TRANS-LOG
Novice
Novice Trgovina se seli s klasičnih polic na internet, Alibaba pa investira milijarde v zidane trgovine 3

Vendar pozor, pri Alibabi največ investirajo v inovacije, da bodo tudi v zidanih trgovinah vedeli vedno več o navadah kupcev