Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Starwood pod Marriottovo streho

Čas branja: 1 min
14.04.2016  22:30
Starwood pod Marriottovo streho
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Four Points dodaj
St. Regis dodaj

Potem ko se je iz prevzemne tekme umaknila kitajska zavarovalna skupina Anbang, ki je za ameriško hotelsko družbo Starwood Hotels ponujala blizu 13,2 milijarde dolarjev (11,7 milijarde evrov), je ta zdaj končala v rokah Marriotta International za 14,4 milijarde dolarjev (približno 12,5 milijarde evrov).

14,4 milijarde dolarjev je Marriott plačal za Starwood.

To je več, kot so nameravali odšteti za Starwood, preden so jim Kitajci začeli mešati štrene. Združeni podjetji sta ustvarili največjo svetovno hotelsko družbo s 5.500 hoteli in 1,1 milijona sob. Prevzemu sta zeleno luč že prižgala ameriški in kanadski regulator, medtem ko na odobritev EU in Kitajske še čakajo.

Starwood, ki ima v svoji verigi hotele, kot so Four Points, Sheraton, Westin in St. Regis, je bil naprodaj od lani, novi lastniki pa naj bi mu zagotovili rast, saj z zdajšnjo ne more več držati koraka s tekmeci. Marriott pa bo s prevzemom dobil dostop do mlajših gostov, ki jih privabljajo predvsem v resortih St. Regis, in se utrdil na azijskih trgih, kjer je Starwood največji operater med hoteli s štirimi in petimi zvezdicami.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Mesarsko klanje za prevzem ameriškega hotelirja Starwood 1

Skoraj 13,2 milijarde dolarjev (11,7 milijarde evrov) je prejšnji petek ponudila kitajska zavarovalna skupina Anbang za nakup ameriške...

FINANCE
Članki
Članki Dolar bo še dve leti rasel - kaj to pomeni za vaš denar?

V prihodnjem letu bo dolar dražji od evra, napovedujejo v DB

TRANS-LOG
Infrastruktura
Infrastruktura Kitajske milijarde v evropskih infrastrukturnih projektih

Kitajci kupujejo večinski delež v pirejskem pristanišču in si utrjujejo položaj na vratih Evrope; del nove svilne ceste od Kitajske...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike