Manager

Prvo posojilo za obnovljive vire

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
21.04.2016 22:30
Čas branja: 1 min

Nova razvojna banka (New Development Bank - NDB) je odobrila prvo posojilo v vrednosti 811 milijonov dolarjev (približno 710 milijonov evrov) za projekte obnovljivih virov energije v Braziliji, Indiji, Južni Afriki in na Kitajskem, ki so poleg Rusije tudi njene ustanoviteljice. Banka s sedežem v Šanghaju je uradno začela delovati februarja, čeprav je že pred tem s krediti podprla nekatere infrastrukturne projekte. Tako je 300 milijonov dolarjev dobila Brazilija, 81 milijonov Kitajska, 250 milijonov Indija in 180 milijonov dolarjev Južna Afrika, so poročale tuje tiskovne agencije.


NDB s sto milijardami dolarjev kapitala je še ena razvojna banka, ki naj bi pomenila alternativo globalnim institucijam, kot sta Svetovna banka in Mednarodni denarni sklad. Za njeno ustanovitev so si po poročanju AFP močno prizadevali predvsem Kitajci. Prav na njihovo pobudo se je pred približno letom dni oblikovala in januarja začela tudi uradno delovati Azijska infrastrukturna in investicijska banka (AIIB), za katero je Kitajska tudi zagotovila polovico od sto milijard dolarjev začetnega kapitala, pridružile pa so se ji številne evropske države. Pred dnevi pa sta se AIIB in Svetovna banka dogovorili za skupno financiranje nekaterih projektov, s čimer naj bi zanikali namigovanja, da gre za tekmici v svetovni finančni ureditvi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Okolje & energija
Odvisnost EU od ruskega plina se povečuje
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Odvisnost EU od ruskega plina se povečuje

Kljub prizadevanjem za zmanjšanje odvisnosti od Rusije je Evropa bolj kot kdajkoli prej odvisna od ruskega plina, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Ruski energetski gigant Gazprom je namreč lani v Evropo in Turčijo dobavil 193,9 milijarde kubičnih metrov plina, kar je osem odstotkov več od prejšnjega rekorda iz leta 2016.

FINANCE
Kako so slovenske banke dosegle sanjske lanske rezultate
Finance
Petra Sovdat Kako so slovenske banke dosegle sanjske lanske rezultate 5

Dobiček se dela iz enkratnih dogodkov, ne osnovnega biznisa

FINANCE
Okolje & energija
Študija: Kitajska zmaguje v boju proti smogu
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Študija: Kitajska zmaguje v boju proti smogu

Kitajska očitno zmaguje v boju proti onesnaženosti zraka. Z napredkom se obeta podaljšanje pričakovane življenjske dobe za več kot dve leti, kaže študija univerze iz Chicaga.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

Moje finance
Razno
Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice
Moje finance
RaznoSabina Rednak Stana Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice

Najprej sem v ZDA prodajala pokovko, nato sem si poiskala še delo sobarice. V treh mesecih sem zaslužila okoli 4.500 evrov. Potem sem mesec dni raziskovala Kalifornijo. Še sreča, da sem obesila študij, ki me ni zanimal, na klin in po zaslugi izkušnje v ZDA našla sebe ter ugotovila, kaj hočem početi v življenju.

FINANCE
Slovenija potrebuje največ pet bank
Finance
Janez Tomažič Slovenija potrebuje največ pet bank 10
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B