Manager

Afera z izpusti tudi v Mitsubishiju

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
28.04.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Afera z izpusti tudi v Mitsubishiju
V Mitsubishiju so sprva priznali, da goljufija z merjenjem izpustov zadeva 625 tisoč vozil, narejenih za japonski trg. Možno pa je, da ima prirejanje podatkov večje razsežnosti. Foto: Miloš Milač

Avtomobilsko industrijo pretresa nov škandal. Mitsubishi, po tržni vrednosti šesto največje japonsko avtomobilsko podjetje, je priznal goljufanje na testih porabe goriva.

Da bi prikazali manjšo porabo od dejanske, so testiranje vozil izvajali neustrezno in drugače, kot je zahtevala japonska zakonodaja. Zaposleni so namerno prirejali tlak v pnevmatikah, preveč napolnili gume in tako dosegli manjšo porabo. Javno objavljeni podatki so kazali od pet do deset odstotkov manjšo porabo goriva od resnične.

Pri Mitsubishiju so sprva pojasnili, da je problematičnih 625 tisoč vozil. Med temi je 157 tisoč manjših avtomobilov eK wagon in eK space ter 468 tisoč vozil dayz in dayz roox, ki so jih v podjetju od junija 2013 proizvedli in dobavljali za Nissan in so naprodaj le na Japonskem.

To sredo pa so v Mitsubishiju priznali, da pri testih o izpustih na domačem trgu goljufajo že od leta 1991. V le nekaj dneh po izbruhu škandala je vrednost delnic tega avtomobilskega proizvajalca upadla za 50 odstotkov.

Dosedanje ugotovitve o prirejanju rezultatov izpustov zadevajo le japonski trg. Že prejšnji petek pa so napovedali, da bodo preiskavo naredili tudi za vozila, ki so bila narejena za druge trge.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Carlos Ghosn je izpolnil dolgoletne sanje, danes vodi največjega proizvajalca na svetu

Predsednik zveze p(Renault Nissan#Renault Nissan) p(Mitsubishi#Mitsubishi) o(Carlos Ghosn#Carlos Ghosn) je tik pred odhodom v pokoj dosegel dolgoletni cilj – zvezo je, s pomočjo Mitsubishija, pripeljal na vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci v svetu.

FINANCE
Avto
(video) Z japoncem v objemu skandinavske zime
Avto
AvtoMatej Kačič (video) Z japoncem v objemu skandinavske zime

V objemu skandinavske zime smo preizkusili, kako se na zasneženi in ledeni podlagi znajde novi mitsubishi eclipse cross.

FINANCE
Avto
Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov
Avto
AvtoJanez Kovačič Mitsubishijev kupejevski terenec za manj kot 20 tisočakov 4

Mitsubishijev SUV se vozi v zelo konkurenčen razred, računa vsaj na 200 slovenskih kupcev in se postavlja z ugodno začetno ceno pod 20 tisočaki, za ta denar ponuja zmogljiv turbomotor s 120 kilovati

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
Avto
Liliputanski zunaj, skoraj megalomanski znotraj
Avto
AvtoJanez Kovačič Liliputanski zunaj, skoraj megalomanski znotraj 1

Mitsubishijev space star je dimenzijski malček, ki ugaja z notranjo prostornostjo in preseneča z zavestno odsotnostjo tako zveličavnega multifunkcijskega zaslona

FINANCE
Avto
Poplava novih modelov na trgu, idealen golf in mercedes za ceno stanovanja v Ljubljani
Avto
AvtoMiloš Milač Poplava novih modelov na trgu, idealen golf in mercedes za ceno stanovanja v Ljubljani

Teden je prinesel kopico novih modelov, ki so pripeljalli na slovenski trg. Zapeljali smo se z mitsubishijem eclipse crossom, kio stinger, hyundaiem i30 fastbackom, renaultom koleosom, nissanom x-trailom pred prenovo in po njej, z izjemno varčno toyoto prius plug-in hybrid in nissanom qashqaiem. Razkrivamo še finaliste svetovnega avta leta in zmagovalca slovenskega.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.