Manager

Prvi posel z ruskim izdelovalcem železniških vagonov

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

05.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Prvi posel z ruskim izdelovalcem železniških vagonov
Janez Škrabec iz Rika je v Rusijo prodal linijo za obdelavo vagonskih vozičkov, ki je v celoti plod lastnega znanja. Posel je vreden 5,8 milijona evrov. Foto: Jure Makovec

Janez Škrabec, direktor in ustanovitelj družbe Riko, je v Rusijo koncernu OVK prodal linijo za mehansko obdelavo nosilcev vagonskih vozičkov. »To je naš prvi posel za rusko industrijo vagonov. Računamo, da nam bo odprl vrata še za druga naročila v tej industriji,« je povedal Škrabec.

Pogajanja s koncernom OVK so se začela avgusta lani, pogodba je bila podpisana konec decembra, pred nedavnim pa je Riko dobil plačano pogodbeno določeno predplačilo. Posel je vreden 5,8 milijona evrov.

Za tovarno, ki jo ima OVK v mestu Tihvin poleg Sankt Peterburga, bo Riko dobavil obdelovalno linijo. To tovarno TVSZ (Tikhvinsky vagonostroitelny zavod), kjer izdelujejo železniške vagone, je 30. januarja 2012 odprl predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, ki močno podpira razvoj domače industrije. »Ta podpora že daje rezultate, saj sem s sodelavci tam videl že kar nekaj zelo modernih tovarn,« pravi Janez Škrabec. Tovarna TVSZ se razprostira na 50 hektarjih. Lani so tam naredili 14.200 vagonov in 65 tisoč vagonskih vozičkov, ki so sestavni deli vagonov.

Glavnino opreme za TVSZ bodo naredili v Rikovi zadrski družbi SAS, del pa v nemški družbi FFG in drugje. Rok dobave je prvo četrtletje prihodnjega leta. »Gre za računalniško vodeno proizvodno linijo, ki jo sestavlja šest strojev. Prednost naše ponudbe je v tem, da se z našo linijo nosilec vagonskega vozička obdela samo z enim vpetjem. Linijo smo razvili v Riku in je v celoti plod lastnega znanja,« je pojasnil vodja projekta Leopold Trdan iz Rika.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
IKT
To je raj na Zemlji, ki ga je našla napredna analitika
IKT
IKTMiran Varga To je raj na Zemlji, ki ga je našla napredna analitika 18

Ste se kdaj vprašali, ali obstaja raj na Zemlji in kako ga najti? Šest strokovnjakov družbe SAS, med njimi tudi Slovenec dr. Aleksander Pivk, je vpreglo napredne analitične rešitve, jih založilo z vsemi mogočimi javno dostopnimi oziroma odprtimi podatki, dodalo tehnologijo strojnega učenja in po šestih tednih dobilo odgovor. Raj na Zemlji je ...

IZVOZNIKI
Novice
Janez Škrabec v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Janez Škrabec v Ukrajini podpisal za 25,4 milijona evrov pogodb

V sodelovanju s slovensko družbo Hidroinženiring, nemškimi in lokalnimi dobavitelji bo Riko projektiral, gradil, opremil in montiral čistilne naprave za mesta in tovarne sladkorja

FINANCE
IKT
Izpoved kiborga: »Ljudje niste beli ali črni, oranžni ste!«
IKT
IKTMiran Varga Izpoved kiborga: »Ljudje niste beli ali črni, oranžni ste!« 1

Neil Harbisson je najbolj prepoznaven kiborg na svetu. Človek z dodatno anteno, ki mu barve spreminja v zvok, ima precej drugačen pogled na svet. Je tudi umetnik.

FINANCE
To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
IKT
(Anketa) Kakšno leto 2018 napovedujejo v slovenskih IKT-podjetjih
IKT
IKTEsad Jakupović (Anketa) Kakšno leto 2018 napovedujejo v slovenskih IKT-podjetjih

Direktorje slovenskih podjetij s področja IKT smo vprašali, kaj načrtujejo in pričakujejo letos. Toliko optimizma v njihovih odgovorih že dolgo ni bilo.

IZVOZNIKI
Novice
Kako lahko direktno nagovorite rusko poslovno javnost
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B