Manager

Rekordne naložbe Lidlove mame

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

05.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Rekordne naložbe Lidlove mame
V Sloveniji ima Lidl 47 trgovin, še letos naj bi omrežje nekoliko razširili. Foto: Mp Produkcija/Lidl Slovenija

Za Schwarz Group, ki ima v lasti diskontna trgovca Lidl in Kaufman, je bilo prejšnje leto rekordno po naložbah. Večino od petih milijard evrov so namenili za nove trgovine in prenovo nekaterih starih.

5

milijard evrov je za naložbe lani namenil Schwarz Group, to je več kot nemški tekmeci Edeka, Rewe in Metro Group skupaj.

Ta številka pomeni, da je Schwarz Group za naložbe lani odštel več kot nemški tekmeci Edeka, Rewe in Metro Group skupaj. Tudi drugi evropski tekmeci, kot so francoski Carrefour, nizozemski Ahold in britanski Tesco, se ne morejo primerjati, poroča Retail Detail - več je za naložbe namenil le še ameriški Walmart, in sicer več kot deset milijard evrov, kar pa je 2,4 odstotka njihovih prihodkov, medtem ko ta delež pri Schwarzu znese 6,3 odstotka. Letos bodo za naložbe namenili še milijardo, tempo pa bodo očitno držali tudi v prihodnjih letih, saj se nameravajo leta 2018 razširiti na ameriški trg. V Sloveniji ima zdaj Lidl 47 trgovin, še letos naj bi omrežje razširili. Iščejo tudi lokacijo za novo centralno skladišče, to je zdaj v Komendi, vendar je pretesno. Podrobnosti še ne razkrivajo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo