Manager

Start-up Eurosender zamikal nemško zavarovalnico

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

12.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Start-up Eurosender zamikal nemško zavarovalnico
Triindvajsetletni Tim Potočnik (spredaj desno) je podjetje Eurosender pred dobrimi tremi leti postavil z Janom Štefetom (spredaj levo); na sliki skupaj s sodelavcema Žigo Janežem in Majo Kunstelj. Foto: Osebni Arhiv

Ljubljanski start-up Eurosender, ki prek spletne platforme združuje povpraševanje po hitri dostavi in s tem omogoča tudi do 70 odstotkov cenejše pošiljanje paketov v Evropi, je v novem krogu financiranja zbral dodatnih 300 tisoč evrov za širitev posla. Skupaj je podjetje doslej zbralo 750 tisoč evrov, novi vložek pa bodo namenili za agresivnejšo širitev.

Dvesto tisoč evrov je tokrat v mlado ekipo vložil nemški zavarovalniški velikan Ergo, sto tisoč pa poslovni angel Julien Coustaury, ki je tudi mentor v BTC-jevem pospeševalniku ABC, nekateri pa se ga morda spomnite kot šefa nekdanjega telekomunikacijskega podjetja Vega.

Ergo je ena največjih evropskih zavarovalnic in v lasti pozavarovalniške skupine Munich Re, ki je lani ustvarila 50 milijard evrov prihodkov. Ergo je zelo aktiven v start-up svetu, pogosto sodeluje s pospeševalniki in med mladimi podjetji išče prevzemne tarče.

Podjetje, ki ima že 15-člansko ekipo, je navzoče na vseh evropskih trgih, razen na Cipru in Malti. Soustanovitelj Tim Potočnik za letos napoveduje desetkratno rast, za kar pa bodo potrebovali še več denarja. Pričakuje, da bodo letos pri vlagateljih zbrali okoli milijon evrov.

Slovenski start-up je bil sicer že pred današnjo investicijo podkrepljen z vlagateljskimi evri - lani je podjetje pridobilo skupaj 350 tisoč evrov vložka od slovenskih poslovnih angelov in sklada Silicijevi vrtički.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Zgodbe
6 obetavnih mladih podjetij za 2018
ZgodbeBlažej Kupec 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest ekip, ki imajo po našem mnenju rešitev, zanimivo za globalne trge, in možnost za hitro rast.

FINANCE
Transport in logistika
Eurosender s finančno injekcijo iz Luksemburga v Ljubljani odpira 40 novih delovnih mest
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Eurosender s finančno injekcijo iz Luksemburga v Ljubljani odpira 40 novih delovnih mest 1

Iščejo programerje, tržnike, tekstopisce, prodajnike in ljudi za podporo uporabnikom po celotni Evropi

FINANCE
Transport in logistika
Poštarji na Finskem kosijo zelenico
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Poštarji na Finskem kosijo zelenico

Tako pravi Achim Taylor, direktor logistike pri Post Luxembourg, ki ima za nalogo preoblikovanje klasične pošte v mednarodno logistično podjetje

Zgodbe
Bo Outfit7 kmalu dobil posnemovalce na Balkanu?
ZgodbeGorazd Suhadolnik Bo Outfit7 kmalu dobil posnemovalce na Balkanu?

Start-upi v jugovzhodni Evropi trpijo za kroničnim pomanjkanjem zasebnih investicij, velike družbe nanje še vedno pogosto gledajo zviška, znanstveni dosežki pa preredko najdejo pot na trg. Kljub temu se na Balkanu pišejo globalne zgodbe, kaže pregled start-up scene v regiji, ki so ga pripravili v podjetniškem pospeševalniku ABC.

Novice
ICO je izpodrinil tvegani kapital
NoviceBlaž Abe ICO je izpodrinil tvegani kapital

Lastnikom start-upov se tako ni treba več odpovedati lastniškemu deležu

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.