Manager

Vitrine iz Ajdovščine za muzej ameriškega predsednika Forda

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

12.05.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Vitrine iz Ajdovščine za muzej ameriškega predsednika Forda
V družbi Archa Inženiring so med drugim opremili turističnoinformacijsko točko Visitor Center v Baltimoru. Foto: Arhiv Archa InŽeniring

Ajdovsko podjetje Archa Inženiring, ki razvija in izdeluje opremo za muzeje, depoje in razstave, je prodalo več vitrin za muzej o nekdanjem ameriškem predsedniku Geraldu R. Fordu.

200

tisoč evrov je vreden posel Archa Inženiringa z vitrinami za muzej o nekdanjem predsedniku Geraldu R. Fordu. Na odprtju pričakujejo tudi Baracka Obamo.

Muzej bodo odprli 7. junija, dogodka pa se bo udeležil tudi predsednik Obama. Posel za Fordov muzej je vreden dobrih 200 tisoč evrov, v družbi Archa Inženiring pa bodo letos prvič presegli milijon evrov prihodkov. Med drugim so dobili večje naročilo za Narodno galerijo in Narodni muzej Slovenije, pohvalijo pa se tudi s prvim naročilom za arabski trg: opremljali bodo tri muzeje v Abu Dabiju. Letos imajo največ posla v ZDA, ker so v Evropi naložbe v muzeje upočasnjene, še zlasti pešajo na Portugalskem in v Španiji. V Archi med drugim izdelujejo depojsko opremo za Dalijev muzej v Figueresu. V ajdovski družbi sicer iščejo lokalnega partnerja za skandinavske države in Veliko Britanijo, ki ima dostop do informacij o obnovah muzejev in galerij. Letos imajo največ naročil iz ZDA, kjer so začeli vlagati v kakovostno muzejsko opremo in zahtevajo strožje standarde o materialih, neprepustnosti za zrak in razsvetljavi, ki v EU že veljajo. Med drugim so za turističnoinformacijsko točko Visitor Center v Baltimoru izdelali tri večje vitrine, kjer vsake tri mesece drug muzej pripravi razstavo. Pri Archi so letos kupili tudi nove prostore: poleti se nameravajo preseliti v prostore nekdanje Industrije konfekcije Ajdovščina, ki so jih kupili od DUTB.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Dobro leto za slovenski Ford
Avto
AvtoMiloš Milač Dobro leto za slovenski Ford 1

Rast večja od povprečja na trgu, kopica novosti v letu 2018 in novi focus v zadnjem četrtletju

FINANCE
Manager
Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile
Manager
ManagerSmilja Štravs Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile

Fordov model T, znan tudi pod vzdevkom Tin Lizzie, ki ga je Ford Motor Company na trg poslal pred 110 leti, je prvi avtomobil, ki je postal cenovno dostopen tudi kupcem srednjega razreda.

IZVOZNIKI
Novice
Legendarna transitova zmogljivost
Izvozniki.si
NoviceSpletni oglasi Legendarna transitova zmogljivost
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Avto
Prenova za Fordovega prvaka
Avto
AvtoBoštjan Paušer Prenova za Fordovega prvaka 1

Podrobna prenova, imenitnejša in uporabnejša kabina ter nov motor v treh različicah za Fordovega prodajnega prvaka transit in tourneo custom

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki te dni samostojno krožijo po Las Vegasu
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki te dni samostojno krožijo po Las Vegasu 1

Sanje o avtonomnih avtomobilih se te dni uresničujejo na ulicah Las Vegasa; Ford, Lyft in Navia z avtomobili na sejem CES samodejno prevažajo obiskovalce

FINANCE
Avto
Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji
Avto
AvtoUroš Božin Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji

Edgeu so s prenovo namenili kopico novih asistenčnih varnostnih sistemov, nova zmogljiva dizelski motor in menjalnik. Prvič bo na voljo tudi s športnim paketom opreme ST-line.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.