Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Gorenje in BTC bosta delala kolesa Rog

Čas branja: 1 min
26.05.2016  22:30
avtor
Gorenje in BTC bosta delala kolesa Rog
Se bomo spet vozili z s kolesi znamke rog, tokrat »made in Gorenje«? Foto: Nada Mihajlovič

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Gorenje dodaj
BTC dodaj
Rog dodaj
Franjo Bobinac dodaj
Jože Mermal dodaj

Gorenje in BTC nameravata sodelovati pri obujanju blagovne znamke Rog; predsednika njunih uprav, Franjo Bobinac in Jože Mermal, sta v torek podpisala pismo o nameri, s katerim družbi napovedujeta sodelovanje pri obujanju blagovne znamke koles Rog.

Najprej nameravajo leta 2017 ponuditi osveženo in izboljšano različico nekdaj priljubljenih koles pony, nato pa še gorska, cestna in električna kolesa.

Blagovno znamko Rog bo upravljala pred kratkim ustanovljena družba Gor kolesa s sedežem v Velenju, ki bo v okviru skupine Gorenje najprej delovala v obliki start-upa, BTC pa ima v njej 38,5-odstotni lastniški delež. Sprva bo zaposlovala približno deset ljudi, sčasoma pa se bo ta številka z rastjo proizvodnje in prodaje povečevala, so sporočili iz Gorenja in BTC. Najprimernejšo lokacijo za proizvodnjo še iščejo. Direktor družbe Gor kolesa Rok Lesjak je povedal, da se bodo pri ponudbi koles usmerili v srednji cenovni razred, donose pričakujejo v treh ali štirih letih.

Med razlogi za ta korak je Jože Mermal omenil sponzorsko vpetost BTC v kolesarstvo, medtem ko se Franjo Bobinac sklicuje predvsem na »vrnitev ponosa eni od legendarnih slovenskih blagovnih znamk«. Na poskusih njenega oživljanja si je sicer že več kandidatov polomilo zobe, med njimi pred leti tudi proizvajalec športne opreme Elan. Znamka izhaja iz leta 1951, ko je bila ustanovljena istoimenska tovarna koles, leta 1997 je šlo podjetja v prisilno poravnavo, po več poskusih reševanja pa leta 2005 v stečaj.

Blagovno znamko Rog je leta 2009 na dražbi kupila ljubljanska družba Notik&V, po njenem stečaju pa jo je stečajna upraviteljica lani jeseni za 45.100 evrov prodala družbi Fura iz prekmurskega Dobrovnika. Zdaj jo za 41.500 evrov kupuje Gorenje.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Gospod Bobinac, kdaj bomo delničarji videli dividende? 2

Pogovor s prvim možem Gorenja o dobičkonosnosti, sodelovanju z japonskimi lastniki, prihodnji rasti in nadaljevanju kariere na vrhu...

FINANCE
Članki
Članki Kdaj, za boga, bo Gorenje dobičkonosno 7

Pred skupščino Gorenja: tudi strategija ne dosega dobička tekmecev

MANAGER
Manager
Manager Kaj se skriva za disneylandom v ljubljanskem centru 2

Nabolj odrinjeni so ta hip videti gradbeni projekti, ki bi bili pomembni za življenje mesta kot skupnosti in državljanov.

MANAGER
Manager
Manager Begunci daleč od srca: kaj bo, če jez popusti? 4

Odkar je Evropa pred letom dni s paktom s Turčijo »zatesnila« balkansko pot, se tukaj zdi, kot da je težava izginila. Za jezom pa se je...

DRAŽBE
Članki
Članki Imos, Armal, Seaway, Peko: Vse te blagovne znamke čakajo novega lastnika 1

V prihodnjih tednih vas na dražbah čaka večje število blagovnih znamk. Na koliko so ocenjene in kakšne so cene

FINANCE
Koliko je za prodajo proizvodnje ponyja iztržilo Gorenje 3

V podjetje so vložili 1,3 milijona evrov, razkrivamo, za koliko so ga prodali