Manager

Če ne bo čudeža, se bosta novembra spopadla Hillary in Donald

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

09.06.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Če ne bo čudeža, se bosta novembra spopadla Hillary in Donald
Hillary Clinton je po zadnjem »supertorku«, volitvah v šestih ameriških državah, osvojila več kot polovico glasov med demokrati, Bernie Sanders je poražen. Foto: Luke Sharrett/Bloomberg

Po strankarskih volitvah v šestih ameriških državah ta teden tako rekoč ni več nobenega dvoma, da bo Hillary Clinton kandidatka demokratske stranke na novembrskih predsedniških volitvah.

Že z zmago na volitvah v New Jerseyju, ki so bile prve v seriji ta teden, je namreč zbrala več kot polovico glasov, tako da je njen protikandidat Bernie Sanders ne more več dohiteti. Uradna odločitev bo sicer znana na konvenciji demokratske stranke, ki bo med 25. in 27. julijem, teden dni po konvenciji republikancev. Clintonova je nato odnesla zmago še na volitvah v treh od preostalih petih držav ta teden, v Kaliforniji, Južni Dakoti, Novi Mehiki, Sanders pa je »tolažilni« zmagi dosegel v Severni Dakoti in Montani.

Čeprav Sanders ni takoj priznal poraza, je predsednik ZDA Barack Obama Clintonovi že v sredo čestital in napovedal, da jo bo podprl v predvolilni kampanji. Po pričakovanjih se bo na volitvah spopadla z Donaldom Trumpom, ki že mesec dni v republikanski stranki nima več nobenega protikandidata, čeprav bi se ga vodstvo stranke najraje odkrižalo. Vendar so njihove možnosti, da ga odslovijo, bolj teoretične, saj bi za to morali najti konkreten in tehten povod. Proti njemu sicer prav zdaj teče tožba, v kateri mu očitajo prevare udeležencev nepremičninskega izobraževanja, imenovanega Trumpova univerza. Tudi v tem primeru se Trump ni izkazal z lepim vedenjem, saj je sodnika, ki vodi proces, obtožil pristranskosti, ker je mehiškega rodu, a se je po burnem odzivu nato vendarle malce ugriznil v jezik in napovedal, da o tem ne bo več dajal izjav.

Po torkovih javnomnenjskih raziskavah v vsej državi ima Clintonova deset odstotnih točk prednosti pred Trumpom na predsedniških volitvah, je poročal Reuters.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Manager
Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel 2

Naredili smo nabor ljudi, ki se jih bomo letos nagledali, naposlušali in ki bodo vsak po svoje krojili podobo sveta, Evrope in Slovenije. Kaj nam bodo zakuhali?

FINANCE
Manager
Kdo bo vodil svet in kaj bo tačas počela Slovenija
FINANCE
SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje
PRO
Finance
BREZPLAČNO
Finance prPRO SODOBNO BANČNIŠTVO: Kako varno bo digitalno plačevanje (PRO)

Odgovor boste našli v prilogo Sodobno bančništvo in zavarovalništvo, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta

FINANCE
Rusom iPhoni in iPadi, samo da bi prišli na volitve
Finance
Uroš Božin Rusom iPhoni in iPadi, samo da bi prišli na volitve 3

V nedeljo se bo odvil prvi krog ruskih parlamentarnih volitev. Zmagovalec je bržkone že znan, ljudje pa vse bolj apatični.

FINANCE
Manager
(intervju) Cerar se vrača v igro, Janša spreminja taktiko, Šarec jemlje prostor novim obrazom – in druge predvolilne zgodbe
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Cerar se vrača v igro, Janša spreminja taktiko, Šarec jemlje prostor novim obrazom – in druge predvolilne zgodbe 13

Andraž Zorko, strokovnjak za javnomnenjske raziskave, o vplivu premierovega odstopa na politična razmerja v pripravah na državnozborske volitve.

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: V Avstriji se nadaljuje saga z Nikijem, Arabci vlagajo v Črno goro, Nemci pa na Hrvaško
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: V Avstriji se nadaljuje saga z Nikijem, Arabci vlagajo v Črno goro, Nemci pa na Hrvaško

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.