Manager

Vrnitev Jane in Lady po dolgem potovanju

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

09.06.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Vrnitev Jane in Lady po dolgem potovanju
Srečna družina: Jana in Lady sta po novem v kioskih skupaj s kloniranima sestrama Zarja in Zvezde.

Ta teden sta luč sveta znova ugledali dve nekoč najbolj priljubljeni ženski reviji, Jana in Lady, zdaj pod streho medijske hiše Adria Media. Ob izidu jima ni uspelo dvigniti toliko prahu kot pred letom dni ob zapletih s prodajo blagovnih znamk, po katerih sta šli začasno na počitnice.

Jano in Lady je nekoč izdajalo podjetje Delo Revije, po njegovem stečaju pa sta skupaj s še 42 blagovnimi znamkami revij pristali v lasti banke NKBM. Leta 2011 je blagovne znamke vzela v najem skupina Krater. Lani pa se jih je NKBM zaradi domnevno neizpolnjenih pogodbenih obveznosti odločila prodati. Pogodbo, vredno štiri milijone evrov, je pred letom dni sklenila s podjetjem Lanaka Media Bojana Požarja, polovični partner pri projektu je bil podjetnik Joc Pečečnik, lastnik Interblocka. Skupina Krater se je odzvala tako, da je revije začela izdajati pod novimi imeni, Jano pod imenom Zarja, Lady pod imenom Zvezde. Toda pred jesenjo, ko naj bi revije z izvirnimi imeni začele izhajati pod okriljem novih lastnikov, sta se partnerja sprla, nakup je padel v vodo, NKBM je začela iskati nove kupce znamk, in to za precej nižjo ceno. Informacije o ceni so sicer kapljale v javnost le neuradno in so bile različne; januarja je na primer nesojeni lanski kupec Bojan Požar spustil v javnost informacijo, da naj bi bil celoten sveženj 44 blagovnih znamk naprodaj le še za sto do 150 tisoč evrov. Na koncu jih je aprila kupil Večer (ta je od lani v lasti Uroša Hakla in Saša Todoroviča) oziroma njegova hčerinska družba Večer Revije. A potovanja s tem še ni bilo konec: desetletno licenčno pogodbo za izdajanje Jane in Lady je namreč sklenila Adria Media v lasti Tomaža Drozga.

Jano pod okriljem Adria Medie ureja Lidija Petek Malus, Lady pa Anja Kontrec. Na trgu pa seveda ostajata tudi njuni klonirani sestri Zarja in Zvezde pod okriljem Kraterja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Moje finance
Razno
Rešujemo Janino dilemo: Biti normiranec ali ne?
Moje finance
RaznoNina Simič Rešujemo Janino dilemo: Biti normiranec ali ne?

Ob oddaji končnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti do 31. marca se lahko odločimo, ali bomo v prihodnjem letu poslovali kot normiranci ali ne. Kaj se nam res splača? Pred to dilemo se je znašla novopečena podjetnica Jana.

FINANCE
Manager
(intervju) Kako sošolca s kranjske gimnazije razvijata booking.com za pošiljke
Manager
ManagerNataša Koražija (intervju) Kako sošolca s kranjske gimnazije razvijata booking.com za pošiljke

33 trgov, 40 novih zaposlenih na 30 podlage, 2,5 milijona evrov prihodkov lani, to je bilanca štiri leta starega slovenskega start-upa Eurosender, v katerega je pred kratkim vložila tudi Post Luxembourg. O ključih tega uspeha s 26-letnim soustanoviteljem Timom Potočnikom.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
Manager
Delež v Salomonu kupila DUTB
Manager
ManagerSimona Toplak Delež v Salomonu kupila DUTB
Tovarna
Dobre prakse
Robotski dvojec kamniške Zarje Elektronike sam poskrbi za izdelavo celotnega tiskanega vezja
Tovarna leta
Dobre prakseSabina Petrov Robotski dvojec kamniške Zarje Elektronike sam poskrbi za izdelavo celotnega tiskanega vezja

Zarja Elektronika je razvila robotizirano proizvodno linijo, ki lahko tiskana vezja izdeluje tako iz SMT- kot THT-komponent

IZVOZNIKI
Novice
»Nagrada zmagovalec slovenskega izvoza nam pomaga pri pridobivanju novih kadrov«
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc »Nagrada zmagovalec slovenskega izvoza nam pomaga pri pridobivanju novih kadrov«

Tako meni eden prejšnjih zmagovalcev izbora Zmagovalec slovenskega izvoza. Nagrado bo Časnik Finance v okviru projekta Izvozniki.si tudi letos podelil na 5. Konferenci slovenskih izvoznikov, ki bo 14. septembra. Čas za prijavo je še do 9. julija.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.