Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Milijonarji bodo leta 2020 imeli že več kot polovico vsega finančnega premoženja na svetu

Čas branja: 1 min
16.06.2016  22:30
Milijonarji bodo leta 2020 imeli že več kot polovico vsega finančnega premoženja na svetu

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Skoraj polovica vsega svetovnega finančnega premoženja, ki je lani znašalo 168 tisoč milijard dolarjev, je v rokah zgolj enega odstotka ljudi, v najnovejšem poročilu za leto 2015 ugotavlja svetovalna družba Boston Consulting Group (BCG).

Okoli 18,5 milijona gospodinjstev po svetu ima premoženje, vredno vsaj milijon dolarjev, skupaj pa imajo skoraj 79 tisoč milijard dolarjev premoženja. To pomeni 47 odstotkov zasebnega finančnega svetovnega bogastva. Leta 2013 je ta delež znašal 45 odstotkov, leta 2020 pa bo po ocenah že več kot polovico, natančneje 52 odstotkov. Najbolj bodo bogateli tisti, ki imajo pod palcem več kot sto milijonov dolarjev (9,5-odstotna rast), tisti, ki imajo med 20 in sto milijoni dolarjev, pa bodo premoženje povečali za 9,4 odstotka.

Glede na prebivalca so v BCG največjo koncentracijo bogastva ugotovili v davčnih oazah Liechtensteinu in Švici. Kljub prizadevanjem ZDA in evropskih držav, piše v poročilu, da bi naredile konec izogibanju plačevanja davkov, igrajo davčne oaze pomembno vlogo, saj je tam okoli deset tisoč milijard dolarjev premoženja, kar je tri odstotke več, kot ga je bilo leto prej. Največ tam shranjenega bogastva prihaja iz Južne Amerike in z Bližnjega vzhoda. Med oazami je še vedno najpomembnejša Švica, medtem ko najhitreje rasteta Singapur in Hongkong, ki imata skupaj približno 18 odstotkov vsega premoženja v davčnih oazah.

Po številu milijonarjev z naskokom vodijo ZDA, ki jih ima osem milijonov, sledita Kitajska z dvema milijonoma in Japonska s pol milijona. Bogastvo se najhitreje povečuje v azijsko-pacifiški regiji, predvsem zaradi rasti vzhodnoazijskih gospodarstev. Leta 2017 bo ta regija po pričakovanjih tudi prehitela zahodno Evropo in postala druga najbogatejša regija na svetu.

V celoti gledano, je bilo zasebnega finančnega premoženja lani po svetu za 5,3 odstotka več kot leta 2014, medtem ko ga je bilo to leto v primerjavi z letom 2013 za sedem odstotkov več.

bogastvo.1466083466.png


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...