Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Italijani poslej edini lastnik v Istrabenzu plinih

Čas branja: 1 min
16.06.2016  22:30
Italijani poslej edini lastnik v Istrabenzu plinih

Obveščaj me o novih člankih:  
Istrabenz dodaj
Istrabenz plini dodaj
SIAD dodaj
Igor Bavčar dodaj
Janko Kosmina dodaj

Holding Istrabenz je prodal še eno od naložb, 51-odstotni delež družbe Istrabenz plini. Kupec je družba SIAD (Societa Italiana Acetilene & Derivati) iz Bergama, ki je družbenik preostalega dela.

SIAD je v Istrabenz, še pred lastninjenjem Istrabenza, pripeljal nekdanji šef holdinga in dolgoletni prvi nadzornik Igorja Bavčarja, ki je holding potopil, Janko Kosmina. SIAD je decembra 1991 postal 49-odstotni lastnik Istragasa, hčerinske družbe Istrabenza, ki se je dobro desetletje pozneje preimenovala v Istrabenz pline. Podjetje ima okoli 130 zaposlenih. Skupino poleg koprske družbe sestavljajo še Plinarna Maribor in štiri podjetja v tujini: hrvaški Istrabenz plini Bakar in Disuplin Porto Re Kraljevica, beograjski Istrabenz plini in sarajevska Istrabenz plini Breza.

»Vsa slovenska podjetja je pred drugim lastninjenjem, ki se je začelo že v osamosvojeni Sloveniji, leta 1992, ocenil uradni državni cenilec. Istrabenzovo premoženje, vse, od črpalk do kisikove polnilnice in poslovne zgradbe, je bilo v otvoritveni bilanci ocenjeno na 31 milijonov nemških mark (danes bi to bilo nekaj manj kot 19 milijonov evrov), od tega so bile črpalke za državo vredne sedem milijonov (ali dobre štiri milijone evrov). Italijanom je Istrabenz, že nekaj let, preden so uradniki ugotovili, da v privatizaciji zija luknja, 49-odstotni delež Plinov uspelo prodati po svoji cenitvi, ki je bila od uradne štirikrat višja,« se je za knjigo Vsa življenja Igorja Bavčarja pohvali lKosmina.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kakšne načrte z ruševinami Istrabenza ima minister Počivalšek? 1

Istrabenza bi prihodnje leto moralo biti konec, a ideja o povezovanju s Savo še živi – da bosta le »naša«

FINANCE
Članki
FINANCE
Slovenija
Slovenija »Pravica bo zmagala!« O tem je še vedno prepričan spet obsojeni Igor Bavčar 3

»Ni bojazni, da bo zadeva zastarala,« pravi Bavčar, ki je tokrat dobil pet let zapora, plačati bo moral 18 milijonov evrov

FINANCE
(zadeva Istrabenz) Igor Bavčar: Pravica bo zmagala! 18

Nekdanji šef Istrabenza je bil v ponovljenem sojenju na prvi stopnji obsojen na pet let zapora, vrniti mora tudi nekaj več kot 18...

FINANCE
N. Sušinski : vsaka poraba denarja še ni pranje denarja 1

Spremljamo sojenje v zadevi Istrabenz

FINANCE
Članki
Članki Bodo višji sodniki ujeli zastaralni rok pri Bavčarju? Narok sredi aprila 3

Zastaranje obtožnice iz posla s 7,3-odstotnim deležem Istrabenza iz leta 2007 18. junija

FINANCE
Kaj je ostalo od Istrabenza in zakaj ne gre v stečaj, kot bi moral?

Finančnemu holdingu, ki ga je na kolena spravil Igor Bavčar, so ostali le še hoteli. In čisto preveč dolga