Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Kaj bo Microsoft imel od nakupa LinkedIna

Čas branja: 1 min
16.06.2016  22:30
Kaj bo Microsoft imel od nakupa LinkedIna
Pri Microsoftu pod vodstvom Satye Nadelle pričakujejo, da se jim bo z LinkedInom odprlo za 315 milijard dolarjev novih poslovnih priložnosti. Foto: Brian Smale

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Microsoft dodaj
LinkedIn dodaj
Jeff Weiner dodaj
Satya Nadella dodaj

Microsoft bo za 26 milijard dolarjev oziroma za 196 dolarjev za delnico kupil LinkedIn, upravljavca največjega poslovnega omrežja na svetu. Posel, ki ga morajo potrditi še delničarji obeh družb in regulatorji, naj bi bil končan do konca leta. Vrednost delnice LinkedIna je po objavi novice v ponedeljek zrasla za 48 odstotkov. Dogovor sicer predvideva, da bo LinkedIn ohranil svojo znamko in ponudbo, njegov glavni izvršni direktor Jeff Weiner pa bo po novem poročal Microsoftovemu šefu Satyi Nadelli.

Analitiki ocenjujejo, da najnovejša pridobitev Microsoftu prinaša ključen del v razvoju spletnih storitev v oblaku, namenjenih podjetnikom in podjetjem. Ameriški proizvajalec programske opreme ima po besedah Nadelle namreč dostop do uporabnikovih stikov in koledarjev prek spletne pošte Outlook in drugih poslovnih orodij, LinkedIn s svojimi 433 milijoni uporabnikov (od tega jih je dobrih sto milijonov mesečno aktivnih) pa do uporabnikove biografije in poslovne mreže. »S povezavo teh podatkov lahko ob pomoči umetne inteligence oziroma digitalnih osebnih pomočnikov, kot je Microsoftova Cortana, pride do povsem novih funkcionalnosti,« je razloge za nakup pojasnil Nadella.

Nekateri poznavalci industrije so sicer prepričani, da Microsoft tega omrežja ne kupuje (samo) zaradi povezovanja spletne pošte in drugih podobnih izdelkov za povečanje produktivnosti s kopico podatkov o LinkedInovih uporabnikih, ampak ima pri tem predvsem v mislih ogromen trg kupcev sistemov za upravljanje strank (tako imenovani CRM-sistemi). Na tem področju je doslej prevladoval ameriški Salesforce, ki ga je Microsoft lani snubil za slabih 50 milijard dolarjev, a neuspešno. »Če bo Microsoftu uspelo povezati lasten CRM-sistem Dynamics, Office 365 in LinkedIn, bo ustvaril zelo atraktiven paket storitev za podjetja,« pišejo pri Business Insiderju. Pri Microsoftu pričakujejo, da se jim bo z LinkedInom odprlo za 315 milijard dolarjev novih priložnosti na trgu.

Oddahnili pa so si najbrž tudi v Linkedinu, kjer so lani imeli izgube kar za 166 milijonov dolarjev, v prvem četrtletju letos pa za 46 milijonov. Glavna težava naj bi bila v poslovnem modelu, ker želi LinkedIn biti hkrati družabno omrežje in softversko podjetje, kar je po mnenju poznavalcev nezdružljivo.

Prevzem LinkedIna je za Microsoft daleč največji in tretji največji sploh v tehnološki industriji doslej.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kako se zaščititi pred Microsoftom? 30

Jutri je zadnji dan za nadgradnjo starih operacijskih sistemov Windows v novi Windows 10

TOP JOB
Delavci
Delavci Novi Linkedin: čas, da tudi vi posodobite svoj profil

Kako postati še bolj prepoznavni na prenovljenem Linkedinu

MANAGER
Manager
Manager Kaj početi (in česa ne) na LinkedInu

Ne pretiravajte s priporočili, ne »težite« kontaktom, pametno zastavite osebni profil, predvsem pa bodite zmerni, svetujejo kadrovski...