Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

WhatsAppov konkurent po denar na borzo

Čas branja: 1 min
16.06.2016  22:30
WhatsAppov konkurent po denar na borzo
Foto: Shutterstock

Upravljavec japonske aplikacije za klepete Line se je odločil za prvo javno ponudbo delnic na tokijski in newyorški borzi. Izpeljali jo bodo sredi julija, zbrati pa načrtujejo več kot 900 milijonov dolarjev. Če jim uspe, bi bilo pet let staro podjetje lahko vredno več kot pet milijard dolarjev.

900

milijonov dolarjev želi zbrati Line na dveh borzah za globalni pohod.

Line, ki je v lasti južnokorejskega internetnega podjetja Naver, ima 218 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov. Nastal je po uničujočem cunamiju na Japonskem leta 2011 in ljudem v stiski omogočil brezplačno komunikacijo. V zadnjem času so razvili še nekatere druge storitve, kot je spletno pretakanje glasbe (streaming) in naročanje taksija. Prihodke dobiva predvsem z oglasi in mobilnimi igricami. V poslovnem letu 2015 so jih imeli okoli milijardo dolarjev, vendar pod črto še vedno izgubo.

Pohod na borzo se zdi nekoliko tvegan glede na to, da vlagatelji v zadnjem času niso več tako zelo zagreti za mlada tehnološka podjetja. Da bodo delnice ponudili kar na dveh, pa so se pri Linu odločili, ker se želijo utrditi v Aziji in hkrati zakorakati globalno. Vendar je konkurenca huda. V Aziji je precej močnejša kitajska platforma WeChat z okoli 760 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov. Na Kitajskem so Line leta 2014 blokirali. Še hujša konkurenca je Facebookov WhatsApp, katerega storitve uporablja več kot milijarda ljudi po svetu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...