Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Bombe na istanbulskem letališču

Čas branja: 1 min
30.06.2016  22:30
Bombe na istanbulskem letališču

Enainštirideset smrtnih žrtev in 239 ranjenih je bilo med torkovim terorističnim napadom na istanbulsko letališče Atatürk. Napad so izvedli trije teroristi, ki so se do letališča pripeljali s taksijem, nato so v avli za odhode začeli streljati z avtomatskimi puškami in nazadnje detonirali bombe, ki so jih imeli na sebi.

Med žrtvami je bilo 28 turških državljanov in 13 tujcev, med njimi pet iz Savdske Arabije, drugi pa so bili iz Tunizije, Uzbekistana, Ukrajine, Kitajske, Irana in Jordanije.

13

bombnih napadov so letos že izvedli teroristi v Turčiji.

Napad na istanbulsko letališče je bil letos že trinajsti teroristični bombni napad v Turčiji in daleč največji doslej. Po načinu izvedbe policija sumi, da so ga izpeljali pripadniki Islamske države, čeprav njeni predstavniki doslej o tem niso dali nobene izjave. Poznavalci opozarjajo, da Islamska država po svojih akcijah v Turčiji ne izdaja sporočil kot v drugih državah po svetu.

Letališče Atatürk je bilo z več kot 50 milijoni potnikov lani tretje najprometnejše v Evropi in ima po izjavah izvedencev zelo dobre varnostne naprave in ukrepe, zato je ta napad zbudil toliko večjo zaskrbljenost.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Iztok Prezelj, intervju: Teroristi hočejo, da so žrtve državljani različnih držav 2

Brez nasilnega posega proti Islamski državi se svet ne bo znebil grožnje, izkoreninjanje samega terorizma pa bo negotov in dolgotrajen...

MANAGER
Manager
Manager Evropska prestolnica žaluje in kljubuje

»Nous sommes Bruxelles« je bil eden izmed značilnih napisov med svečami in gorami cvetja, s katerimi so prebivalci in obiskovalci...

MANAGER
Manager
Manager Teroristi imajo izbrane tarče, turisti pa slab spomin 2

Slovenijo svet dojema kot varno državo in to je danes vse pomembnejša prednost, meni strokovnjak za varnostna vprašanja v turizmu Janez...

MANAGER
Manager
Manager Terorizem: Evropa v obsednem stanju

Drugi teden po krvavih terorističnih napadih v Parizu se napetost ni polegla. Policijske preiskave se nadaljujejo in so se razširile v...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike