Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Actual I. T. z novimi lastniki do milijonskega posla v Bakuju

Čas branja: 1 min
30.06.2016  22:30
Actual I. T. z novimi lastniki do milijonskega posla v Bakuju
1,1 milijona evrov je vreden posel, ki ga je v Azerbajdžanu dobil koprski Actual. I. T. Od lanskega novembra ga pod italijanskimi lastniki vodi Gregor Veselko.

Obveščaj me o novih člankih:  
Actual I. T. dodaj
DBA Group dodaj
Gregor Veselko dodaj
DBA dodaj
Lab dodaj

Actual I. T. bo v sodelovanju z matično družbo DBA Group v Bakuju, prestolnici Azerbajdžana, z novim informacijskim sistemom opremil novonastajajoče pristanišče. Razvili in vpeljali bodo pet informacijskih modulov za upravljanje pristanišča in njegovo komunikacijo z okolico. Posel je vreden 1,1 milijona evrov, dolgoročno vzdrževanje sistema pa bo vredno še 400 tisoč evrov na leto. »Zaradi povečanega poslovanja večamo tudi število zaposlenih in imamo odprte razpise za nova delovna mesta,« je povedal Gregor Veselko, predsednik uprave družbe Actual I. T.

Azerbajdžanska vlada želi novo pristanišče južno od Bakuja razviti v največje v Kaspijskem morju. Prvo fazo gradnje so končali septembra 2014, drugo bodo letos, tretjo pa prihodnje leto. Italijanski DBA Group bo načrtoval in nadziral gradbena dela na novem potniškem terminalu. Actual I. T. pa bo zanje uvedel informacijski sistem za komunikacijo med vsemi deležniki zunaj in znotraj pristanišča, za upravljanje terminala, za izdajo računov ter podporo fakturiranju in za podporo procesu pretovora generalnih tovorov. Actual I. T. ima za izvedbo projekta 54 tednov časa.

Actual I. T. je del italijanske skupine DBA Group od lanskega februarja, ko ga je njihova hčerinska družba DBA Lab za osem milijonov evrov kupila od Istrabenza. Gregor Veselko (ki je bil nekoč tudi predsednik uprave Luke Koper) je njegov predsednik uprave od novembra lani. Lani je Actual I. T. imel dobrih devet milijonov evrov, kar pomeni, da je novi azerbajdžanski posel vreden okoli 12 odstotkov njegovih letnih prihodkov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Slovenija
Slovenija Tečaj Deutsche Bank še vedno skače gor in dol

Pogajanja o kazni še tečejo, kot tudi iskanje kapitalske opore

FINANCE
Članki
Članki Deutsche Bank – kaj, za vraga, se dogaja v tej hiši? 34

Kaj si je na glavo nakopala DB, ker je slabo upravljala operativno tveganje

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?