Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Šef Takate tri leta po odkritju smrtonosne napake napovedal odstop

Čas branja: 1 min
30.06.2016  22:30
Šef Takate tri leta po odkritju smrtonosne napake napovedal odstop
Šigehisa Takada bo zaradi smrtno nevarnih varnostnih blazin japonskega podjetja Takata odstopil verjetno šele po tem, ko bo podjetje prodano. Foto: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Več iz teme:  
Honda >
Obveščaj me o novih člankih:  
Honda dodaj

Šef japonskega proizvajalca avtomobilskih zračnih blazin Takata, Šigehisa Takada, je ta teden končno napovedal odstop. V zgodovino se bo zapisal kot eden najtrdovratnejših direktorjev; od odkritja, da so imele njihove zračne blazine smrtno nevarno napako, so namreč minila že tri leta.

Volkswagnova goljufija s škodljivimi izpusti se kljub nesporni škandaloznosti v primerjavi z razsežnostmi afere podjetja Takata zdi skorajda malenkost. Njihove zračne blazine so - domnevno zaradi rjavenja - ob sprožitvi izstrelile plastične in kovinske delce s takšno močjo, da so potnike lahko močno poškodovale; samo v ZDA so do zdaj zaradi tega našteli 10 smrtnih žrtev. Po dozdajšnjih podatkih je te blazine vgrajevalo 14 svetovnih proizvajalcev avtomobilov, ki so zaradi tega odpoklicali na milijone že prodanih vozil. Ta ponedeljek so iz Honde sporočili, da je v Maleziji umrl voznik avtomobila, v katerem se je po manjšem trku sprožila varnostna blazina.

Resda je bila Takatina napaka - v nasprotju z Volkswagnovo - nehotena, a je bil škandalozen njihov odziv nanjo. Oziroma pomanjkanje odziva. Potem ko so krivdo najprej zanikali, se je Šigehisa Takada, vnuk ustanovitelja družinskega podjetja, ki zdaj kotira na borzi, šele pred letom dni opravičil in izrazil sožalje družinam žrtev. Medtem ko so v Takati iskali vzroke za napako, je šlo z njihovim poslovanjem strmo navzdol, in zdaj potrebujejo novega lastnika, ki bo podjetje brez dvoma dobil poceni.

Potem ko je Takada napovedal odstop, so delnice Takate na borzi takoj poskočile, sicer začasno.


Več iz teme:  
Honda >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Odvetnik pomaga ogoljufanim kupcem VW, da jih ne bodo vlekli za nos 21

Ali kupcem 16. decembra res poteče rok za njihove zahtevke?

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

AVTO
Novice
Novice Clarity - hondin odgovor na toyoto mirai na vodik 3

Honda je na tokijskem avto salonu predstavila serijski avto na vodikovo gorivo - clarity fuel cell, ki ima več prostora in večji doseg...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?