Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.
Komentar

5 lekcij britanskega referenduma za Evropo

Čas branja: 4 min
30.06.2016  22:30
Individualizem je morda pot do uspeha v mikrookolju, ne pa v mednarodnem prostoru, kjer so težave držav praviloma skupne in se lahko rešujejo le kolektivno, tako na gospodarskem kot političnem področju.
Da bo referendum v Veliki Britaniji o izstopu te države iz Evropske unije (EU) tema mojega današnjega prispevka, sem se odločil že pred časom neodvisno od tega, na katero stran bi se nagnila...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

MANAGER
Manager
Manager »(Intervju) Populisti bes ljudi poenostavijo v tri floskule, ki jih je mogoče kričati. To je treba ustaviti.« 3

Matjaž Gruden, direktor za strateško načrtovanje pri Svetu Evrope, o posledicah brexita za Evropsko unijo in demokracijo v Evropi.

FINANCE
Članki
Članki Odločeno je: Britanci zapuščajo EU. Pa zdaj? 55

Za izstop Velike Britanija iz EU je na referendumu glasovalo 51,9 odstotka volivcev

FINANCE
Članki
Članki Res obstaja možnost za vnovičen britanski referendum? 6

Zelo veliko pozornosti je po referendumski odločitvi za brexit zbudila pobuda za še en referendum o EU

FINANCE
Članki
Članki Kako bi brexit čutili mi? 2

Dober mesec pred referendumom o brexitu so trenutno v prednosti zagovorniki britanskega članstva v EU

MANAGER
Manager
Manager 23. junij 2016, dan, ko bi se Evropa morala začeti na novo izumljati

Evropski vodje morajo ugotoviti, kaj so storili oziroma česa niso, da so izgubili zaupanje prebivalcev, in narediti načrt, kako bodo to...

MANAGER
Manager
Manager Evropa po brexitu nič bliže Evropejcem

Najvišji evropski organi so po referendumu o izstopu Velike Britanije obljubili boljše delo evropskih institucij, a tega ni videti, prav...

MANAGER
Manager
Manager (iz arhiva) Bodo učinki britanskega izstopa res negativni? 5

Izstop Britanije bi utegnil najbolj prizadeti finančni sektor, londonski City bi lahko izgubil primat v evropskih finančnih transakcijah.