Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Kako bodo samovozeča vozila spremenila cele industrije Z vzponom avtonomnih vozil bodo morale številne panoge, od avtomobilske do transportne in zavarovalništva, temeljito spremeniti svoje poslovne strategije. Kje bodo spremembe največje, katere nove storitve se bodo razvile in kako se bomo sposobni prilagoditi v Sloveniji?
Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Intervju s slovenskim projektantom simbola moderne Hrvaške: »Most na Pelješac bo med petimi konstrukcijsko najzahtevnejšimi in najlepšimi Evropi« Marjan Pipenbaher, projektant mostov, tudi pelješkega: Po krizi v gradbeništvu smo se preusmerili v tujino - od Izraela do Turčije, Alžirije, Hrvaške, Srbije in Črne gore.
Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Kdo je ženska, ki bo Elonu Musku dihala za ovratnik Robyn Denholm se je začela kaliti na bencinski črpalki svojih staršev, maja pa bo kot predsednica upravnega odbora prevzela aktivno vlogo pri vodenju Tesle. Na tem položaju, na katerem je zamenjala Elona Muska, jo čaka več zahtevnih nalog.
Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Spoznajte industrijskega oblikovalca iz Ljubljane, ki sodeluje pri razvoju hyperloopa Jaka Verbič, rLoop: V zadnjih desetletjih ni bilo tehnologije, ki bi ljudem dala toliko misliti kot hyperloop. Nekaj podobnega je bilo v sedemdesetih letih, ko so bile cele generacije otrok in inženirjev navdušene nad vesoljskimi plovili.
Komentar

Tehnologija drvi, kje bomo prvi mi?

Čas branja: 3 min
18.08.2016  22:30
Podjetja in države, ki ne bodo vlagali v nove stvari, bodo pogoreli na celi črti. Pri tem ne mislim le nekaj sprememb. Celo država, kot je Slovenija, jih bo potrebovala na tisoče.
Hiter razvoj informacijskih tehnologij in telekomunikacij v zadnjih 30 letih je bil pravzaprav svojevrstna potuha. S čimerkoli si se ukvarjal, pa naj je bilo to v javnem ali zasebnem sektorju, si z...

Več iz teme:  

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

MANAGER
Manager
Manager Kako narediti dobro delo in zraven še zaslužiti

Ali vaše podjetje ima poslanstvo (ki ni samo ustvarjanje dobička za lastnike)? To postaja nujen del poslovne strategije, izziv pa je,...

FINANCE
Uberizacija: Vlada je pokazala dobro voljo. Kaj pa akcija? 15

Pismo o nameri je naš minister podpisal z Uberjevo šefinjo za komunikacije; začenja se birokratsko - davčna kalvarija

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo dobil službo v slovenskem Uberju? 27

Pet vprašanj za Davorja Tremca, direktorja Uberja za jugovzhodno Evropo

MANAGER
Manager
Manager So najbolj inovativni ljudje v poslu na svetu - kaj se jim je posvetilo

Režiser broadwajskega hita, »falirana« študentka, ki spreminja ameriško medicino, Kitajka, ki je Uberju izpred nosa speljala...