Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Intervju: Vas zanima, zakaj ima direktor Uberja še vedno svoj avto?

Čas branja: 6 min
08.09.2016  22:30
Aplikacija 60-milijardnega start-upa naglo zmanjšuje potrebo ljudi po lastništvu avtomobilov, ugotavlja direktor Uberja za Balkan. Pripravljajo se tudi na prihod v Ljubljano.
Intervju: Vas zanima, zakaj ima direktor Uberja še vedno svoj avto?
Na Hrvaškem je šestina Uberjevih uporabnikov občutno zmanjšala uporabo osebnega avtomobila, pravi generalni direktor Uberja za jugovzhodno Evropo Davor Tremac.
Direktor Uberja za jugovzhodno Evropo, Hrvat Davor Tremac, je res še vedno lastnik avta. Uporablja pa ga za nekaj, za kar kalifornijsko podjetje, ki dela revolucijo v mobilnosti, še ni našlo...

Več iz teme:  

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo dobil službo v slovenskem Uberju? 27

Pet vprašanj za Davorja Tremca, direktorja Uberja za jugovzhodno Evropo

FINANCE
Članki
Članki Zakaj je dobro, da dobimo Uber 1

Prihod Uberja je priložnost za pogovor o slovenski hiper-regulaciji.

FINANCE
Uber bo hrvaške volivce brezplačno prevažal na volišča

Jutri 11. septembra, ko bodo na Hrvaškem predčasne parlamentarne volitve, bo p(Uber#Uber) v okviru kampanje #dajemsvojglas hrvaške...

AVTO
Novice
Novice Služba Uberjevega voznika ne bo večna 1

Če se navdušujete nad idejo, da bi za Uber prevažali potnike, ne računajte na dolgo kariero. Ponudnik prevozov bo že v tem mesecu...

FINANCE
Uberizacija: Vlada je pokazala dobro voljo. Kaj pa akcija? 15

Pismo o nameri je naš minister podpisal z Uberjevo šefinjo za komunikacije; začenja se birokratsko - davčna kalvarija