Manager

Raketa eksplodirala, denarja zmanjkuje

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

Avtor
avtor
08.09.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Raketa eksplodirala, denarja zmanjkuje
Elon Musk bo že kmalu krvavo potreboval denar, zato zaposlene v Tesla Motors poziva h krčenju stroškov in večji produktivnosti, s čimer bi imeli več možnosti, pravi, da prepričajo vlagatelje.

Elona Muska se v zadnjem času drži smola. Po nesreči Teslinega avtonomnega avta s smrtnim izidom v začetku julija je prejšnji teden na Floridi še eksplodirala raketa Falcon 9 njegovega podjetja SpaceX.

Zgodilo se je med testiranjem pred izstrelitvijo, načrtovano za minulo soboto, ko so nameravali v orbito poslati komercialni komunikacijski satelit, ki bi afriški celini zagotavljal širokopasovni dostop do spleta. Med tovorom je bil tudi Facebookov satelit, vreden okoli 85 milijonov evrov. Šef Facebooka Mark Zuckerberg je po nesreči tvitnil, da bodo kljub temu vztrajali pri ideji vsem ljudem zagotoviti dostop do interneta. Poznavalci pravijo, da utegne eksplozija zamakniti začetek komercialnih vesoljskih poletov, v kar velike denarje med drugimi mečeta tudi Amazonov Jeff Bezos in šef skupine Virgin Richard Branson.

Poleg tega se Musk ubada tudi s tem, kako prepričati vlagatelje, saj bo že kmalu potreboval veliko svežega kapitala za mega projekte, ki si jih je zastavil, so poročali tuji mediji. Kot je poročal Fortune, mu za drugo polovico leta ostane 2,15 milijarde dolarjev gotovine, potreboval pa bo 1,75 milijarde, predvsem za model 3, ki naj bi ga začeli izdelovati prihodnje leto, in dokončanje gigatovarne baterij. Tako naj bi mu ostalo le okoli 400 milijonov dolarjev v času, ko Tesla Motors prevzema proizvajalca solarnih panelov SolarCity, za katerega namerava odšteti 2,6 milijarde dolarjev. V Bloombergu so pridobili interni mejl, v katerem Musk zaposlene v Tesla Motors poziva h krčenju stroškov in večji produktivnosti. S tem bi imeli, kot je zapisal, veliko več možnosti, da prepričajo vlagatelje. Finančne skrbi se zrcalijo tudi v vrednosti Tesline delnice, ki je v zadnjem mesecu izgubila dobro desetino.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Manager
Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati
Manager
ManagerStephen Armstrong Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati 4

Elonu Musku, milijarderju in lastniku tovarne električnih avtomobilov Tesla, je pred kratkim uspelo v vesolje izstreliti raketo. V resnici pa si želi le to, da bi si našel dekle.

FINANCE
Avto
Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela
Avto
AvtoAlbina Kenda Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela 16

Težko je reči, ali je bila prvoaprilska šala kriva, da je delnica Tesle izgubila vrednost – kaj prida koristilo pa ji gotovo ni

FINANCE
Avto
Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo
Avto
AvtoAlbina Kenda Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki – nesreča s smrtnim izidom vozila tesla X, vpoklic vozil tesla S ter zamude pri proizvodnji modela 3, ki naj bi Teslo iz izgubarskega prelevil v dobičkonosno podjetje

FINANCE
Slovenija
Tesla z manjšo izgubo od pričakovanj
FINANCE
Okolje & energija
Tesla bo postavil največjo virtualno elektrarno na svetu
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Tesla bo postavil največjo virtualno elektrarno na svetu 13

Vlada avstralske zvezne države Južna Avstralija in Tesla sta se dogovorila o oskrbi 50 tisoč gospodinjstev s sončnimi elektrarnami in baterijami.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti