Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Juncker bo v letu dni naredil boljšo Evropo

Čas branja: 1 min
15.09.2016  22:30
Juncker bo v letu dni naredil boljšo Evropo
Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker je evroposlance opozoril, da se morajo upirati delitvam in populizmu.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Prihodnjih 12 mesecev bo odločilnih za prizadevanje, da bi znova združili Evropsko unijo, je dejal predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker v letnem nagovoru v evropskem parlamentu. »Ustvariti moramo boljšo Evropo: Evropo, ki varuje, ohranja evropski način življenja, državljanom daje moč ter jih brani doma in v tujini,« je povedal.

Juncker v EU tudi pogreša več solidarnosti ter opozarja na razhajanja in razdrobljenost. Kot je dejal, to odpira prostor populizmu: »Populizem pa ne rešuje težav, temveč jih ustvarja.«

Juncker je spomnil, da so v EU v petih letih ustvarili osem milijonov novih delovnih mest, vendar to ni odpravilo socialne nepravičnosti, kar ostaja ena glavnih nalog. Pri snovanju razvoja je napovedal podvojitev in podaljšanje delovanja evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ki je temelj naložbenega načrta za Evropo. Cilj je spodbuditi za 500 milijard evrov naložb do leta 2020 oziroma 630 milijard do leta 2022.

Precej pozornosti je namenil varnosti in sodelovanju pri obrambi. Zavzel se je za boljše varovanje zunanjih meja EU in dejal, da bi morali že prihodnji mesec na bolgarsko mejo napotiti najmanj 200 mejnih stražarjev. Boj proti terorizmu ostaja prednostna naloga in za uspeh je nujno skupno delovanje članic. Evropa mora okrepiti obrambo, je dejal in opozoril, da EU nima stalne vojaške sestave. Zato bi bilo po njegovem treba vzpostaviti »evropski štab« in skupno evropsko obrambno enoto, ki bi se dopolnjevala z zvezo Nato.

Dejal je tudi, da EU potrebuje dolgoročno vizijo. Zato bo komisija marca prihodnje leto, ob 60. obletnici podpisa rimske pogodbe, predstavila belo knjigo, kako okrepiti in prenoviti gospodarsko in monetarno unijo (EMU).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Slovenija
Slovenija Ne vriskajte; nizke obresti še ne pomenijo, da je posojilo vaše

Statistika BS: obresti na velika posojila za podjetja so bile junija pri nas prvič do zdaj nižje od povprečja evrskega območ­ja....

TRANS-LOG
Novice
Novice Madžari kupujejo nove potniške vlake, SŽ so jih zadnjič pred šestnajstimi leti 13

Madžarski železniški prevoznik GySEV je naročil dodatnih deset Stadlerjevih vlakov za 68,45 milijona evrov

FINANCE
Članki
Članki Bundesbank: Ne igrajte se z omejevanjem gotovine 1

Nemško zvezno ministrstvo za finance razmišlja o postavitvi omejitve gotovinskih plačil v višini pet tisoč evrov.

FINANCE
Članki
Članki (pismo iz Bruslja) Kateri scenarij EU je najboljši za nas

Samo še nekaj »malega« lastnih neumnosti se znebimo in smo v »Champions league«.

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
(intervju) Michael Haliassos: Nizke obrestne mere vsaj do konca Draghijevega mandata

"Čezmerna tveganja ob nizkih obrestnih merah, večji dogodki in obsežnejši pojavi (brexit, populizem, ksenofobija, separatistična...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...