Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Mercator prodal Intersport poljskemu skladu

Čas branja: 1 min
15.09.2016  22:30
Mercator prodal Intersport poljskemu skladu
34,5 milijona evrovbodo odšteli Poljaki za Mercatorjev Intersport.

Obveščaj me o novih člankih:  

Trgovsko podjetje Mercator je skupino Intersport, ki je nosilka licence Intersport za regijo zahodnega Balkana, prodal poljskemu investicijskemu skladu Enterprise Fund VII, ki ga upravlja Enterprise Investors. Poljaki bodo zanj plačali skoraj 34,5 milijona evrov, so sporočili iz Mercatorja.

Mercator ima v Sloveniji 35 prodajaln Intersport, na Hrvaškem 34, v Srbiji 12, v BiH deset, v Črni gori dve, s franšiznimi prodajalnami pa so navzoči tudi na trgih Makedonije, Albanije in na Kosovu.

Lani so prihodki Intersportove dejavnosti pomenili 4,4 odstotka prihodkov skupine, glede na leto prej pa so, piše v letnem poročilu, nekoliko zrasli. Družba Intersport ISI je lani imela malo manj kot 56 milijonov evrov prihodkov iz prodaje in slaba dva milijona evrov dobička, zaposlovala pa je 356 ljudi.

Gre za drugo prodajo nestrateškega premoženja v nekaj mesecih. Blagovne znamke Modiana, Maxi, Modna hiša Avenija in Beau­tique je kupila družina iz Hongkonga, v povezavi s Slovencem Goranom Kristanom, ki je bil nekoč v trgovskem podjetju z oblačili Sportina, zdaj pa je po podatkih na LinkedInu direktor podjetja Tom Taylor za srednjo in vhodno Evropo

Mercator je tudi v sklepni fazi monetizacije nepremičnin. Še v tretjem četrtletju bodo prodali in nato spet za 20 let najeli (z možnostjo podaljšanja) za 108 milijonov evrov nepremičnin – gre večinoma za srednje velike trgovske centre po Sloveniji. Denarja pa trgovec ne bo niti videl – ves gre bankam za poplačilo posojil.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Uradno: Mercator prodal Intersport Poljakom za 34,5 milijona evrov

Športne trgovine bo poslej upravljal poljski sklad Enterprise Investors

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Tokrat nič o trenutni izpostavljenosti Mercatorja do Agrokorja 5

Največji trgovec nekoliko izboljšal poslovanje

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...