Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Zemanta prodala svoja blogarska orodja in mrežo

Čas branja: 1 min
15.09.2016  22:30
Zemanta prodala svoja blogarska orodja in mrežo
Slika iz pionirskih časov: ustanovitelja Zemante Andraž Tori in Boštjan Špetič leta 2007, potem ko je Zemanta zmagala na Seedcampu.

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovensko podjetje Zemanta je svoja blogarska orodja in mrežo uporabnikov prodalo podjetju Sovrn iz Kolorada v ZDA, so te dni iz obeh podjetij sporočili javnosti. Za kakšen denar je šlo, niso razkrili. Zemanta se bo zdaj, kot je agencija STA povzela iz njihovega sporočila, osredotočila na orodja za oglaševanje in razširjanje vsebin, v kar se je usmerila leta 2014, ko so spremenili poslovno strategijo.

Ameriško podjetje Sovrn, ki ima sedež v mestu Boulder v Koloradu, je partner 80 tisoč neodvisnim spletnim stranem in založnikom. Njihova orodja in tehnologije pomagajo spletnim založnikom ustvarjati vsebine, razumeti svoje občinstvo, ga aktivirati in zaslužiti. Sovrn bo vložil dodatna sredstva v razvoj novih možnosti za vstavljanje kontekstualno povezanih člankov, fotografij in videov v spletne objave. Kot je Sovrn objavil v svojem sporočilu za javnost, imajo Zemantini produkti 260 tisoč aktivnih uporabnikov na blogarski platformi WorldPress.

Pametni pomočniki, ki blogarjem pomagajo pri pisanju in opremljanju vsebin, so bili prvi produkt Zemante, ki sta jo leta 2007 ustanovila Boštjan Špetič in Andraž Tori in še danes velja za start-_up. V tistem času, ko je bilo zagonskih tehnoloških podjetij pri nas še zelo malo, je bila Zemanta v Sloveniji zvezdniški start-up. Pozornost je prvič zbudila, ko je bila v Londonu med šestimi zmagovalci Seedcampa, skupnega projekta evropskih skladov tveganega kapitala, in dobila prvi zagonski kapital ter ustanovila matično družbo v Londonu. Od takrat do danes je po podatkih spletnega portala Crunchbase dobila v petih korakih skupno 8,95 milijona dolarjev (po današnji vrednosti okoli osem milijonov evrov), med vlagatelji so tvegani skladi Eden, Accelerator Group, Union Square in Social Starts. Zadnja dva milijona dolarjev vložka je prejela leta 2013, takrat je dobila tudi tujega direktorja Todda Sawickija.

V zadnjih letih smo o Zemanti, ki je matično družbo ustanovila v Londonu, slišali bolj malo. Slovenska družba je imela po podatkih poslovne baze GVIN lani dober milijon evrov prihodkov, dobrih tisoč evrov dobička in v povprečju 19 zaposlenih. Tudi zadnji razpoložljivi podatki o matični londonski družbi ne dajejo vtisa, da jim je v teh letih uspelo močno zrasti, leta 2014 je imela Zemanta Limited 134 tisoč funtov (157 tisoč evrov) sredstev, 126 tisoč funtov obveznosti in neto vrednosti 45 tisoč funtov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...