Manager

V Limbušu bodo glavni razvijalci recikliranja za nemško Albo

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
15.09.2016 22:30
Čas branja: 1 min

V Limbušu pri Mariboru so v torek odprli kompetenčni center za recikliranje plastičnih materialov Interseroh Plastics Research & Development, kjer bodo izvajali raziskave in razvoj za nemško skupino Alba, ki se ukvarja z recikliranjem.

Strokovnjaki bodo raziskovali predvsem možnosti, kako iz odpadne plastike izdelati tudi visokokakovostne uporabne izdelke, in ne več le manj vredne izdelke. »Da lahko na primer iz jogurtnih lončkov naredimo izdelke za avtomobilsko industrijo,« je ponazoril predsednik upravnega odbora skupine Alba Axel Schweitzer, ki je dejal, da gre za prvi takšen center, kjer sta pod eno streho združeni celotni področji raziskav in razvoja.

Za sedež v Mariboru so se po besedah Schweitzerja odločili zaradi njegove strateške lege in možnosti sodelovanja z lokalnimi univerzami. V kompetenčni center, ki zajema pet laboratorijev z najsodobnejšo procesno in analitsko opremo, so vložili okoli milijon evrov, v njem pa za zdaj delajo štirje visoko izobraženi strokovnjaki s prokuristko Manico Ulčnik Krump na čelu, ki je vodja raziskav in razvoja za celotno skupino na področju recikliranja plastike.

Skupina Alba s svojima dvema znamkama Alba in Interseroh s skupno več kot 7.500 zaposlenimi deluje na evropskih in azijskih trgih. Lani je ustvarila okoli 2,2 milijarde evrov prometa. V Sloveniji ima še družbo za ravnanje z odpadnimi surovinami Interseroh Ljubljana, ustanovljeno leta 2004.

Povzeto po STA

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Okolje & energija
(video) 'Ministrica Majcnova je zlonamerna in nam dela škodo'
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video) 'Ministrica Majcnova je zlonamerna in nam dela škodo' 1

Iz Interseroha so se odzvali na izjave ministrica za okolje in prostor Irene Majcen. »Podala je nekatere neresnične in zavajajoče izjave o družbi Interseroh,« je zapisala direktorica Darja Figelj.

FINANCE
Okolje & energija
Interseroh: težave z odpadno embalažo želijo rešiti nezakonito
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Interseroh: težave z odpadno embalažo želijo rešiti nezakonito 1

Ministrstvo za okoje je pred nekaj dnevi v zvezi s težavami kopičenja odpadne embalaže napovedalo spremembo okoljevarstvenega dovoljenja za DROE, vendar pa za to spremembo ne obstaja zakonska podlaga, s katero bi rešili jedro težave, so sporočili iz družbe Interseroh.

FINANCE
Okolje & energija
Sredi maja bodo preprečevali nove zaplete pri odpadni embalaži
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Sredi maja bodo preprečevali nove zaplete pri odpadni embalaži 1

Predvidoma 15. maja se bodo sestali predstavniki družb za ravnanje z odpadno embalažo in okoljskega ministrstva, da bi rešili zaplet, ki grozi z novimi zastoji pri prevzemu odpadne embalaže.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

FINANCE
IKT
Interseroh za 43 odstotkov zmanjšali porabo papirja in tiskanja
OGLAS
IKT
IKTFinance PR Interseroh za 43 odstotkov zmanjšali porabo papirja in tiskanja (OGLAS)

Uvedbe brezpapirnega poslovanja so se lotili postopoma; začeli so na področju administracije in v računovodstvu, nadaljevali pa pri poslovanju s strankami

FINANCE
Okolje & energija
(video) Ministrica Majcnova do jeseni težav z embalažo ne bi reševala
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (video) Ministrica Majcnova do jeseni težav z embalažo ne bi reševala 2

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je napovedala nadaljevanje reševanja težav z nepobrano embalažo, a šele jeseni. Komunalci odgovarjajo: Ne moremo čakati tako dolgo.

FINANCE
Okolje & energija
Kakšne so marže embalažerjev
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Kakšne so marže embalažerjev

Kako na poslovanje družb za ravnanje z odpadno embalažo (DROE) vplivata višanje cen sežiga in nižanje cen odpadkov na evropskem trgu? Kakšne so njihove marže iz poslovanja oziroma EBIT?

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.