Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Kia z novo mega tovarno v Mehiki

Čas branja: 1 min
15.09.2016  22:30
Kia z novo mega tovarno v Mehiki
Tovarna se razteza, do koder seže oko, njena letna proizvodnja bo leta 2018 dosegla 400 tisoč avtomobilov.

Več iz teme:  
Kia >
Obveščaj me o novih člankih:  
Kia dodaj

Korejska proizvajalka avtomobilov Kia je v Mehiki uradno odprla novo mega tovarno, vredno 2,7 milijarde evrov. Nova tovarna bo lahko letno izdelala 400 tisoč vozil, kar bo dvignilo znamkine zmogljivosti na skupno 3,56 milijona vozil na leto.

Proizvodnja se je začela maja letos s prvimi primerki avtomobila srednjega razreda, modela kia forte, ki se ponekod trži kot cerato. V začetku leta 2017 se bo v novi mehiški tovarni začela tudi proizvodnja četrte generacije novega ria, ki bo sicer svetovno premiero doživel 29. septembra na avtomobilskem salonu v Parizu.

Poleg proizvodnje vozil za mehiški trg, kjer namerava Kia do leta 2020 doseči petodstotni tržni delež, bo 80 odstotkov zmogljivosti namenjenih številnim drugim državam v regiji, vključno z ZDA in drugimi južnoameriškimi trgi. Tovarna trenutno deluje enoizmensko, kar zadostuje za proizvodnjo približno sto tisoč vozil na leto, visoko robotizirana tovarna izdela eno vozilo vsakih 53 sekund.

Druga in tretja izmena bosta začeli delovati v letu 2017, kar bo letne proizvodne zmogljivosti dvignilo na 300 tisoč vozil (približno toliko kot v tovarni na Slovaškem). Kia pričakuje, da bo tovarna delovala s polno zmogljivostjo 400 tisoč vozil na leto do konca leta 2018. Do leta 2020 naj bi Mehika s skupno proizvodnjo pet milijonov vozil na leto po navedbah tamkajšnjega gospodarskega ministra postala peta največja proizvajalka vozil na svetu.


Več iz teme:  
Kia >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Kia v Mehiki odprla mega tovarno vredno 2,7 milijarde evrov 4

Kiina tovarna ima letno proizvodno kapaciteto 400 tisoč vozil, do konca 2017 pa bo ustvarila 14 tisoč delovnih mest v tovarni in pri...

AVTO
Novosti
Novosti Niro: mešanec okoljskih in oblikovnih trendov 1

Niro je hibrid in hkrati nov model v Kiini »zeleni liniji«, s katero naj bi občutno mešali tržne načrte tudi ali predvsem na...

AVTO
Testi
Testi Korejka polna razkošja, a z nekaj premalo sijaja 1

Test: Kia sorento tretje generacije najbolj navdušuje z izjemnim razmerjem med ceno in opremljenostjo

AVTO
Novosti
Novosti Kakšne so obline kiinega paradnega konja ria

Korejski proizvajalec avtomobilov Kia je danes razkrila tri risbe novega modela rio. Ta bo v končni obliki predstavljen konec septembra na...

AVTO
Novosti
Novosti Trivaljnik in športna linija za prenovljeni cee'd 2

Kia pri nas že nekaj časa prodaja izboljšani cee'd, zdaj pa je na voljo tudi s turbo trivaljnikom, športnim paketom GT line in...

AVTO
Novosti
Novosti To je kia picanto v tretji izdaji 4

Drznejše poteze in več prostora v kabini kie picanto tretje generacije

AVTO
Novice
Novice Cene: koliko popusta dobite v salonu, za koliko vas bo osušil servis? 1

Za dobo šest let in/ali 120 tisoč prevoženih kilometrov vam bodo karavani malo ali pa močno osušili denarnico. Kia ceed in peugeot 308...

AVTO
Novice
Novice Kia letos v Evropi prodala rekordnih 400 tisoč vozil 3

Z letošnjim povečanjem prodaje je Kiin tržni delež na evropskem trgu vozil poskočil na 2,9 odstotka (lani v enakem obdobju je dosegla...