Manager

Google s prvim povsem lastnim pametnim telefonom

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
06.10.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Google s prvim povsem lastnim pametnim telefonom
649 dolarjev (dobrih 570 evrov) bo stala najcenejša različica v ZDA.

Google je v torek na posebnem dogodku v San Franciscu predstavil nov pametni mobilni telefon pixel. Njegova izhodiščna cena v ZDA bo 649 dolarjev (dobrih 570 evrov), kar je približno toliko, kot za svoje iphone zaračunava konkurenčni Apple.

Google s pixlom vstopa na trg dražjih pametnih telefonov, ki ga je do zdaj obvladoval Apple. Google se na trg pametnih telefonov višjega cenovnega razreda spušča v manj ugodnem času, saj je ponudba dobrih telefonov za precej nižjo ceno vse večja, kupci tudi niso več tako zelo zagledani v znamke, kot so bili nekoč, ko so bili denimo pripravljeni ure stati v vrstah za novi iphone, povrhu vsega postaja trg pametnih telefonov vse bolj zasičen; prav zato denimo pri Samsungu iščejo nove vire prihodkov in vlagajo milijarde v razvoj in proizvodnjo bioloških zdravil.

Po drugi strani pa je bil Google v izdelavo pixla nekako prisiljen zaradi vse ostrejših sporov s proizvajalci pametnih telefonov, na katere je nameščen Googlov operacijski sistem Android. Ti se navadno ne odločajo za posodabljanje Androida na novejše različice, kar pomeni, da ljudje uporabljajo zastarele verzije, kar gre Googlu seveda močno v nos. Google sicer že ima lastne pametne naprave pod blagovno znamko Nexus, a pri njihovi izdelavi sodeluje z nekaterimi proizvajalci strojne opreme, kot so HTC, LG in Huawei. S Pixlom pa so dobili, podobno kot Apple, popoln nadzor nad celotnim postopkom izdelave pametnega telefona, od razvoja do proizvodnje. To naj bi bil tudi korak k reševanju težav, ki jih imajo z Androidom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Članki
Bruselj je Googlu naložil kazen v višini 4,34 milijarde evrov
Finance
FinanceAlbina Kenda Bruselj je Googlu naložil kazen v višini 4,34 milijarde evrov 18

Evropska komisija je z rekordno kaznijo Google oglobila zaradi njegovih kršitev prevladujočega položaja, ki ga ima na trgu zaradi operacijskega sistema Android; prevladujoči položaj sam kot tak ni protikonkurenčen, je pa Google ta položaj zlorabil, ugotavlja Bruselj

FINANCE
Topjob
Kaj se lahko o učinkovitih timih naučite od Googla
Topjob
TopjobLana Dakić Kaj se lahko o učinkovitih timih naučite od Googla

Ni toliko pomembno, kdo je v timu, temveč kako člani tima sodelujejo med sabo

FINANCE
IKT
Poglejte, kam vse bo Google vpregel umetno inteligenco
IKT
IKTMiran Varga Poglejte, kam vse bo Google vpregel umetno inteligenco

Na letošnji konferenci Google I/O je družba Alphabet, ki je svoj oddelek raziskav preimenovala v Google AI, razkrila prioritetna področja razvoja. To bodo računalniški vid, obdelava govora in nevronske mreže.

FINANCE
To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa To so agropodjetniki, ki izstopajo iz povprečja (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Manager
20 let Googla - kako nam je obrnil življenje na glavo
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik 20 let Googla - kako nam je obrnil življenje na glavo 1

Google je v dveh desetletjih spremenil način, kako komuniciramo, iščemo informacije, spremljamo novice in gledamo video, spremenil je našo mobilnost, način dela in modele poslovanja. Temeljito nam je spremenil celoten pogled na svet in vzorce razmišljanja.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B