Manager

Snap spomladi v prvo javno izdajo delnic

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

Avtor
avtor
13.10.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Snap spomladi v prvo javno izdajo delnic
25 milijard dolarjev bi po oceni analitikov znašala vrednost Snapa ob uvrstitvi na borzo.

Start-up Snap (tako se je pred kratkim preimenoval iz Snapchat) se odpravlja na borzo. Prvo javno ponudbo delnic naj bi po poročanju Wall Street Journala izpeljali marca prihodnje leto, vrednost podjetja pa bi po ocenah analitikov lahko dosegla 25 milijard dolarjev (približno 22,2 milijarde evrov).

Podjetje je znano po aplikaciji Snapchat za pošiljanje slik in posnetkov, ki se po določenem času izbrišejo, in je priljub­ljena predvsem med mlajšimi od 25 let, uporablja pa jo okoli 150 milijonov ljudi. V Sloveniji aplikacijo Snapchat uporablja več kot 120 tisoč ljudi, od tega 66 tisoč vsaj enkrat na teden.

Vendar pa tako kot številni start-upi, ki so ocenjeni na milijardne vrednosti, Snap še ni našel dobičkonosnega poslovnega modela. Lani so tako kljub veliki priljub­ljenosti med mladimi po svetu ustvarili le 60 milijonov dolarjev prihodkov (okoli 53 milijonov evrov). Podjetje je platformo najprej odprlo zgolj za velike oglaševalce, ki so si lahko privoščili zakup prostora z velikim dosegom, z letošnjim poletjem pa so se odprli za širši krog oglaševalcev, s čimer si seveda obetajo večje prihodke. Za letos so napovedali med 250 in 350 milijoni dolarjev prihodkov (med okoli 220 in 310 milijoni evrov), prihodnje leto pa milijardo dolarjev (okoli 890 milijonov evrov).

Pet let staro podjetje, ki je od vlagateljev do zdaj zbralo 2,6 milijarde dolarjev, se zdaj spušča tudi na področje hardvera, kar so naznanili prejšnji mesec z novim izdelkom, sončnimi očali s kamero spectacles, pa tudi s spremembo imena. Očala testirajo že od začetka prejšnjega leta, na trg pa naj bi jih v omejeni izdaji dali to jesen.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Moje finance
Razno
Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice
Moje finance
RaznoSabina Rednak Stana Pustila sem faks in odšla v ZDA prodajat kokice

Najprej sem v ZDA prodajala pokovko, nato sem si poiskala še delo sobarice. V treh mesecih sem zaslužila okoli 4.500 evrov. Potem sem mesec dni raziskovala Kalifornijo. Še sreča, da sem obesila študij, ki me ni zanimal, na klin in po zaslugi izkušnje v ZDA našla sebe ter ugotovila, kaj hočem početi v življenju.

Zgodbe
6 obetavnih mladih podjetij za 2018
ZgodbeBlažej Kupec 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest ekip, ki imajo po našem mnenju rešitev, zanimivo za globalne trge, in možnost za hitro rast.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Slovenija
Tesla z manjšo izgubo od pričakovanj
Novice
Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev
NoviceBlaž Abe Lani po zaslugi ICO padel rekord: slovenski start-upi zbrali 140 milijonov dolarjev 1

V zadnjih petih letih so zagonska podjetja zbrala že pol milijarde dolarjev

FINANCE
Manager
Kako vidimo svet skozi pametna očala
Manager
ManagerMiran Varga Kako vidimo svet skozi pametna očala

Invazija pametnih očal se je komaj dobro začela, zato smo preverili, katera izmed njih so med najbolj zanimivimi na trgu.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.