Manager

Novi lastnik Etija obljublja več naložb in zaposlitev

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

20.10.2016 22:30
Čas branja: 2 min

Konzorcij največjih lastnikov družbe ETI Elektroelement je s predstavniki avstrijske družbe Andlinger & Company podpisal pogodbo za prodajo večinskega lastniškega deleža. Kupec bo za delnico izlaškega proizvajalca električne inštalacijske opreme, močnostne elektronike in polprevodnikov plačal 55 evrov, vrednost celotnega posla pa znaša skoraj 27,5 milijona evrov.

Kdo je novi lastnik? Andlinger & Company je družinski zaprti sklad, ki ima pisarne na Dunaju, v Bruslju ter New Yorku in na Floridi, iz katerih upravljajo svoje naložbe. Trenutno imajo v lasti 14 naložb, od ustanovitve sklada so jih sklenili več kot sto. Finančnih podatkov o skladu, ki je v lasti enega najbogatejših Avstrijcev Gerharda Andlingerja, ni. Znano pa je, da ima naložbe tudi v družbah, ki proizvajajo komponente v elektrobiznisu.

Ernst Reichmary, partner v Andlinger & Company, je ob podpisu pogodbe povedal: »Prepričani smo, da nam bo do leta 2020 prihodke uspelo povečati za več kot 30 odstotkov na 140 milijonov evrov. Uresničitev teh ambicij bo spremljala tudi rast števila zaposlenih. Eti je družba z zelo sposobnim vodstvom in predanimi zaposlenimi. Eti je že danes zelo dobro prepoznan na trgu in ima vodilen položaj pri prodaji varovalk v marsikateri državi Zahodne in Vzhodne Evrope. Veliko potenciala za nadaljnjo rast pa vidimo tudi v Zahodni Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji.« Reichmayr je tudi dejal, da bodo dividende v bližnji prihodnosti drastično zmanjšane na zakonsko določeno mejo. To bo družbi omogočilo, da bo glavnino ustvarjenega denarnega toka lahko namenila za svojo nadaljnjo širitev in raziskave ter razvoj, ki jih nameravamo v naslednjih letih še dodatno povečati.«

Eti, ki v matični družbi zaposluje okoli 800 ljudi, v skupini pa še enkrat več, sicer letos posluje uspešno. Njen predsednik uprave Tomaž Berginc je ob objavi polletnih rezultatov povedal: »V prvem polletju je skupina Eti ustvarila 11-odstotno rast prihodkov in potrojila dobiček. Naš trg ni zrasel toliko, temveč smo povečali tržne deleže. Glavni razlog za rast dobička je, da nam je ob stabilni marži uspelo povečati obseg prodaje. K rasti te pa so pripomogli novi izdelki in širitev prodajne mreže.«

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

IZVOZNIKI
Novice
V Etiju Izlake bodo plače zvišali za več kot deset odstotkov
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj V Etiju Izlake bodo plače zvišali za več kot deset odstotkov 2

Zaradi spremenjenega zakona o minimalni plači, ki iz te izdvaja vse dodatke, so v podjetju Eti Elektroelement Izlake podpisali novo podjetniško kolektivno pogodbo. Z njo prihodnje leto plačo v povprečju zvišujejo za več kot deset odstotkov.

FINANCE
Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki - 2. del Avstrija
Finance
Nicolas Vanek Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki - 2. del Avstrija 3

Ob poplavi prodaj slovenskih podjetij tujcem smo pripravili celosten pregled, kako v Sloveniji poslujejo podjetja s tujimi lastniki. V prihodnjih dneh vam bomo predstavili kratke analize izbranih podjetij. Izvedeli boste, kdo od tujcev Slovencem daje plačo, delo in prihodnost. In ali tujci to delajo bolje, kot bi delali Slovenci sami.

FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

IZVOZNIKI
Novice
Tako so Zasavci prepričali Avstrijce, da tu vložijo več kot 20 milijonov evrov
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Tako so Zasavci prepričali Avstrijce, da tu vložijo več kot 20 milijonov evrov

Eti vlaga v prenovo dveh glavnih izdelkov, ki ju bodo po novem delali roboti

Tovarna
Dobre prakse
Tako Eti izdela 55 milijonov varovalk in zaščitnih stikal na leto
Tovarna leta
Dobre prakseSabina Petrov Tako Eti izdela 55 milijonov varovalk in zaščitnih stikal na leto

Eti z Izlak, ki je predlani prvič presegel magično mejo 100 milijonov evrov prihodkov, sodi med prve tri proizvajalce varovalk v Evropi

Moje finance
Razno
13 mladih razkrilo, kako so zares preživeli prakso
Moje finance
RaznoMaja Virant 13 mladih razkrilo, kako so zares preživeli prakso

Težko mi je bilo delati osemurni delovnik, a sem se potem privadila. nisem dobil plačila. dali so mi prelahke naloge. prakse je bilo prehitro konec. to je le nekaj odzivov srednješolcev, ki so opravljali obvezno praktično usposabljanje v podjetjih. preverili smo tudi, kako so jih ocenili njihovi mentorji. nekateri so celo dobili ponudbe za službe. splača se torej potruditi!

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.