Manager

Primer Lego ali Vrednote štejejo (ali pa tudi ne)

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

17.11.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Primer Lego ali Vrednote štejejo (ali pa tudi ne)
Lego je uslišal aktiviste v kampanji proti sejanju sovraštva proti tujcem v medijih in pretrgal sponzorsko sodelovanje z britanskim Daily Mailom.

Danski proizvajalec igrač Lego je pretrgal oglaševalsko pogodbo z britanskim časnikom Daily Mail, potem ko so protinacionalistični aktivisti na Facebooku pred božičem začeli pozivati velika podjetja, naj se ogradijo od časnikov, ki širijo »kulturo sovraštva, demonizacije in delitev«.

Protipriseljenska retorika se je posebej razpasla pred brexitom in po njem. Eden od aktivistov v kampanji Stop funding hate (Nehajte financirati sovraštvo), Britanec Bob Jones, ki se je predstavil kot oče in ljubitelj kock lego, je naslovil svoje pismo posebej na Lego; Daily Mail je namreč že vrsto let pred božičem prilagal časopisu priljubljene kocke kot promocijsko darilo. »Vedno prisluhnemo staršem in starim staršem, ki nam sporočajo svoje občutke,« je Lego ob pretrganju pogodbe zapisal v sporočilu za javnost.

Aktivisti so odločitev Lega, ki se je prvi odzval na njihovo kampanjo, slavili kot veliko zmago. Lego sicer ni bil deležen samo pohval, nekateri politiki in mediji, vključno seveda z Daily Mailom, so njegovo potezo označili kot poskus omejevanja svobode govora. S tako obrazložitvijo so nekatera podjetja, ki so jih aktivisti prav tako pozvali, naj nehajo oglaševati v medijih, ki sejejo sovraštvo (na črni listi so tudi nekateri drugi veliki britanski mediji, med njimi The Sun in Daily Express), že eksplicitno zavrnila take pozive.

S svojo odločitvijo si je morda Lego naredil dobro reklamo; deležen je bil velike medijske pozornosti in nemalo obiskovalcev Facebookove aktivistične strani, ki je imela konec tedna že okoli 180 tisoč podpornikov, je vzhičeno obljubilo, da bodo otrokom odslej za vsak božič podarili kocke lego.

Mimogrede, Danska, domovina Lega, sicer v zadnjem obdobju slovi vse prej kot do tujcev odprta država, nacionalistična Ljudska stranka je druga najmočnejša v parlamentu in je ena od evropskih držav, ki so najtesneje zaprle meje pred begunci.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

IZVOZNIKI
Novice
Slovenci smo, globalno gledano, med srečnejšimi
Moje finance
Razno
Živeti z družino pri starših. Uredite odnose, da ne poči!
Moje finance
RaznoŽiveti z družino pri starših. Uredite odnose, da ne poči!

Štiričlanska družina Novak je živela skupaj s sorodniki v dvostanovanjski hiši. Vse je bilo lepo in prav – do pred kratkim. In ko je počilo, je res počilo. Novakovi so se morali skoraj čez noč izseliti iz hiše staršev. Kako urediti odnose, da se nam ne zgodi takšen scenarij?

Moje finance
Finančna šola
Top 5 napak pri finančni vzgoji otrok
Moje finance
Finančna šolaMaja Virant Top 5 napak pri finančni vzgoji otrok

Kmalu za tem, ko otroci prijokajo na svet, jih začnemo pripravljati na samostojnost. Ob tem pa velikokrat pozabimo na eno izmed pomembnejših življenjskih lekcij – kako ravnati z denarjem. Zbrali smo pet pogostih napak, ki jih starši naredijo pri finančni vzgoji otrok! Da bi vam bilo pri tem lažje, smo za vas – starše – pripravili 5 predavanj o finančni vzgoji otrok z vrhunskimi predavatelji. Začnemo že marca. za podrobnosti obiščite www.odrasli-denar.si/prijava/.

FINANCE
Svoboda
Finance
Miha Šalehar Svoboda 6
Moje finance
Finančna šola
Kako iz hotela mama v samostojno življenje
Moje finance
Finančna šolaMaja Virant Kako iz hotela mama v samostojno življenje

Hotel mama je praktičen, poceni in udoben, še zlasti, če mama in ata nista prav posebno sitna. več kot polovica mladih, starih od 25 do 29 let, še živi doma. devet mladih nam je razkrilo, kako gledajo na hotel mama in kdaj se nameravajo preseliti na svoje.

FINANCE
Manager
Predvolilna sezona: kako bodo objave na Facebooku, Twitterju in Instagramu vplivale na volilni izid
Manager
ManagerNataša Koražija Predvolilna sezona: kako bodo objave na Facebooku, Twitterju in Instagramu vplivale na volilni izid 1

Za koga je Instagram, za koga Twitter ali Facebook, koliko so politiki spretni in koliko priljubljeni ter koliko je to pri nas sploh pomembno za volilni izid

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.