Manager

Skyscanner je po novem kitajski

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

01.12.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Skyscanner je po novem kitajski
1,6 milijarde evrov je plačal kitajski Ctrips za največji evropski iskalnik poletov in turističnih zmogljivosti Skyscanner.

Kitajsko podjetje Ctrips s spletno platformo za primerjavo cen in nakup letalskih vozovnic in turističnih zmogljivosti, bo kupilo britanski Skyscanner, največjega ponudnika tovrstnih storitev v Evropi, priljubljenega tudi v Severni in Južni Ameriki ter Aziji. Za prevzem bo Ctrips plačal 1,4 milijarde funtov (1,6 milijarde evrov).

Skoraj tretjino tega zneska bodo spravili v žep trije ustanovitelji, Gareth Willams, Barry Smith in Bonamy Grimes, ki so spletno platformo zasnovali leta 2001. Ideja je vzniknila neke zime, ko se je Gareth Williams pred smučarskimi počitnicami mučil s primerjavo cen letalskih vozovnic. Danes Skyscannerjeve storitve, ki jih ponujajo v 30 jezikih, uporablja 60 milijonov ljudi po svetu.

Skyscanner, ki je zdaj (na žalost številnih Britancev) kitajski, pa je pred dvema letoma prevzel kitajski iskalnik turističnih potovanj Youbibi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Moje finance
Nakup
Počitniška dilema: smučanje ali topli kraji?
Moje finance
Pameten nakupNina Simič Počitniška dilema: smučanje ali topli kraji?

Naša bralka Larisa z družino tako kot številni drugi načrtuje dopustovanje med februarskimi zimskimi počitnicami. Niso se še odločili – smučanje, terme ali uživanje v toplejših krajih? S pomočjo turističnih agencij in blogarke Nine Kogej smo ji pomagali poiskati zanje zanimive možnosti.

Moje finance
Nakup
(podkast) Miha Pogačar, portal Po svetu: Z letalom okoli sveta za tisočaka. Triki ugodnega kupovanja vozovnic!
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej (podkast) Miha Pogačar, portal Po svetu: Z letalom okoli sveta za tisočaka. Triki ugodnega kupovanja vozovnic!

Verjetno je najpogostejše vprašanje osebam, ki nam povedo, da gredo na potovanje, koliko jih je stala letalska vozovnica. Kako s finančnega vidika pametno potovati? Kdaj kupiti vozovnice za določene kraje, na kaj paziti pri spletnih nakupih, kako načrtovati počitnice? Vse to razkriva Miha Pogačar, lastnik portala po svetu, ki ga spremlja kar 100 tisoč Slovencev.

FINANCE
Manager
(intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni 1

Kako vidi slovensko-kitajske naložbe gospodarski svetovalec na kitajskem veleposlaništvu Yuan Kehua.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Članki
Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power
Finance
FinanceSimona Toplak Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power 4

Z veliko denarja, ki ga prinašajo Kitajci, spomin na pokol na Trgu nebeškega miru bledi. Kitajci mirno plačujejo visokim politikom, da zagovarjajo kitajske ozemeljske, varnostne in gospodarske interese.

FINANCE
Članki
Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!?
Finance
FinanceSimona Toplak Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!? 5

Kitajska je novi Hanibal. In je pred vrati. Kitajci ne prihajajo z bombami, ampak z denarjem. Za tem denarjem je državna diktatura. Kitajci se zanimajo tudi za Gorenje. Evropski posel ne sme izbirati po nacionalnosti.Denar je denar, zakaj ne kitajski. Evropska politika pa govori o zaščiti. Dobivamo lex Kitajska. ZDA uvajajo carine. Koliko veste o Kitajski? Številke, dejstva, nevarnosti, priložnosti, resnice in zablode – smo zbrali v posebni izdaji o Kitajski.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B