Manager

Helios bo evropski razvojni center za Kansai Paint

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

08.12.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Helios bo evropski razvojni center za Kansai Paint
Japonski Kansai Paint se bo z nakupom Heliosa okrepil v Evropi, kjer bo domžalski premaznik njegovo razvojno središče.

Po tem, ko je gradnjo evropske tovarne industrijskih robotov v Sloveniji napovedala japonska Yaskawa, so Japonci zdaj vstopili še v lastništvo Heliosa. Za domžalskega premaznika je Kansai Paint odštel 572 milijonov evrov, je poročal poslovni portal Bloomberg, s čimer bo tudi vstopil na evropski trg premaznikov.

Spomnimo, Helios je leta 2013 kupil avstrijski holding Ring International za 145 milijonov evrov ter ga združil s svojim avstrijskim premaznikom Rembrantinom, ki ga je v lasti imel že prej. V avstrijski skupini Ring se zdaj bolj osredotočajo na razvoj in nišne trge. Kaj so naredili Avstrijci v Domžalah? Zmanjšali so neodvisnost od nestabilnega ruskega trga in družbo zelo razdolžili. Neto finančni dolg skupine Helios je konec leta 2015 znašal 43,7 milijona evrov, kar je glede na leto 2013 kar 48 odstotkov oziroma 40 milijonov evrov manj. Prodajni prihodki so z dobrih 327 milijonov evrov leta 2013 sicer upadli na lanskih 285 milijonov, čisti dobiček pa se je z dobrega milijona leta 2013 lani povečal na 17 milijonov evrov. Število zaposlenih so Avstrijci s skoraj 2.200 v dveh letih skrčili na 1.700.

Helios bo postal evropsko razvojno središče podjetja Kansai Paint, pa so v domžalskem premazniku zapisali v sporočilu za javnost, iz katerega je tudi mogoče razbrati, da jim bo novi lastnik omogočil vstop na nove trge, kot sta azijski in afriški trg. Proizvodne programe skupine Helios ter uveljavljene blagovne znamke bodo ohranili in dodatno razvijali.

In kdo je novi lastnik Heliosa? Podjetje je staro skoraj sto let. Ustanovljeno je bilo leta 1918 in proizvaja dekorativne, avtomobilske, industrijske, zaščitne in ladijske premaze. Sodi med deset vodilnih proizvajalcev barv na svetu, so sporočili iz Heliosa. V 93 podružnicah in 29 povezanih družbah po svetu zaposluje skoraj 12.500 ljudi in letno ustvari okoli 2,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Kansai je prevzel že številna podjetja, predvsem v Aziji in Afriki. Vedno so ohranili večino lokalnih znamk in se aktivno vključevali v lokalne skupnosti, so še zapisali v Heliosu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Helios odpira nov reaktor za smole
Finance
Vanja Tekavec Helios odpira nov reaktor za smole
IZVOZNIKI
Novice
ZDA in Kitajska so že med dvajsetimi največjimi trgi Heliosa
FINANCE
Vlagatelj Maks
(Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut
Vlagatelj Maks
DANES V ŽIVO
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks (Maks webinar, v živo ob 11. uri) Kaj oblikuje bikovski trg delnic, zlata in kriptovalut

Prisluhnite brezplačnemu pogovoru z vodilnim strokovnjakom Michaelom Howllom, ustanoviteljem CrossBorder Capitala, v živo.

IZVOZNIKI
Novice
Kot donatorji so v Heliosu obnovili že za deset košarkarskih igrišč vrtčevskih parketnih površin
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Kot donatorji so v Heliosu obnovili že za deset košarkarskih igrišč vrtčevskih parketnih površin

Okoljska in družbena odgovornost je pri Heliosu zelo osredotočena na otroke, za katere pravijo, da so odločilnega pomena za boljšo prihodnost.

FINANCE
Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki – 4. del, Japonska
Finance
Nicolas Vanek Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki – 4. del, Japonska

Ob poplavi prodaj slovenskih podjetij tujcem smo pripravili celosten pregled, kako v Sloveniji poslujejo podjetja s tujimi lastniki. V prihodnjih dneh vam bomo predstavili kratke analize izbranih podjetij. Izvedeli boste, kdo od tujcev Slovencem daje plačo, delo in prihodnost. In ali tujci to delajo bolje, kot bi delali Slovenci sami.

FINANCE
Manager
Zakaj se proti Afriki obračajo korporacije, vlagatelji in svetovni politiki
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Zakaj se proti Afriki obračajo korporacije, vlagatelji in svetovni politiki

Lov za cenejšo delovno silo, kitajsko vključevanje Afrike na svojo svilno pot in surovine, nujne za nekatere nove tehnologije, črno celino postavljajo na svetovni ekonomski zemljevid. Katere težave se pri tem pojavljajo in kakšne so lahko rešitve?

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.