Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Hrvaškega Pevca Merkur ne zanima več

Čas branja: 1 min
08.12.2016  22:30
Hrvaškega Pevca Merkur ne zanima več
Izklicna cena za Merkur Trgovino, ki ima 23 trgovin po Sloveniji, je bila 28,55 milijona evrov. Na razpis je prišla le ponudba hrvaš­kega tehničnega trgovca Pevec, ki pa je zdaj dvignil roke.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Merkur dodaj
Pevec dodaj
Merkur trgovina dodaj
Blaž Pesjak dodaj

Edini zainteresirani kupec za ostanek Merkurja, to je za njegovo trgovsko dejavnost, hrvaški tehnični trgovec Pevec je odstopil od nakupa, ker mu niso zagotovili dovolj podatkov o poslovanju. Sicer bi plačal toliko, kot je zahtevala stečajna upraviteljica. V Merkurju zatrjujejo, da so naredili vse »po pravilih«.

Izklicna cena za tehničnega trgovca Merkur Trgovina, ki ima 23 trgovin po Sloveniji, je bila 28,55 milijona evrov. Na razpis je prišla le ponudba hrvaškega tehničnega trgovca Pevec, ki na slovenskem trgu ne posluje. Vseh preostalih tehničnih trgovcev, ki delujejo v Slovenji, Merkur ni zanimal. Po zanesljivih podatkih Financ je Pevec stečajno upraviteljico pred dnevi obvestil, da izstopa iz postopka nakupa, ker je za odločitev dobil premalo podatkov. Viri blizu Pevcu razlagajo, da uprava Merkurja Trgovine – na čelu te je že od septembra 2010 Blaž Pesjak – ni dala dovolj podatkov o poslovanju družbe. Da tudi podatkovna soba (data room) ni vsebovala dovolj kakovostnih informacij. In potrjujejo, da je bil Pevec sicer pripravljen plačati, kolikor je zahtevala stečajna upraviteljica, torej 28,55 milijona evrov.

Viri blizu Merkurju pa trdijo, da pomanjkanje podatkov zagotovo ni razlog za umik trgovca. Da se je verjetno umaknil, ker ni jasno, kje bo Merkur po letu 2019, ko se iztečejo najemne pogodbe, sploh še lahko prodajal. Ker ni jasno, kdo bo kupec trgov­skih centrov. Viri blizu Merkurju umik pripisujejo tudi sporu med delničarji Pevca.

Dobra novica pri vsem tem je, da Merkur Trgovina posluje bolje. »Do konca septembra je ustvarila 155,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,9 milijona oziroma štiri odstotke več kot v istem obdobju lani, dobičkonosnost pa se je več kot podvojila. Tudi v zadnjem četrtletju vse kaže na nadaljevanje ugodnega trenda. Uprava je v tem tednu sklenila dogovor, ki bo omogočil, da bo vsem zaposlenim izplačan del plače na podlagi uspešnosti poslovanja v letu 2016,« pravijo v Merkurju Trgovini. Vendar kaže pri tem opozoriti, da podjetje deluje na netržnih cenah najemnin, upnikom plačuje le obresti, ki znašajo le odstotek na leto, glavnico 23 milijonov evrov dolga, kolikor ga je bilo samo prenesenega na trgovsko družbo, pa bodo začeli odplačevati šele v sredini prihodnjega leta.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.