Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Dow Jones nezadržno raste, dolar tudi

Čas branja: 1 min
22.12.2016  22:30
Dow Jones nezadržno raste, dolar tudi
Foto: monsitj

Obveščaj me o novih člankih:  

Vrednost ameriških delnic dosega rekordne višine, prav tako vrednost ameriške valute. Tako Dow Jones kot ključni indeks newyorške borze rasteta že sedmi teden, vse od zmage Donalda Trumpa na predsedniških volitvah, in sta v tem času pridobila dobrih 11 odstotkov vrednosti.

To stalno rast je minuli teden prekinila ameriška centralna banka, ko je pričakovano zvišala ključno obrestno mero za četrt odstotne točke, na razpon od 0,5 do 0,75 odstotka. Toda borzni indeksi so klecnili le za en dan, potem pa nadaljevali rast. Sporočilo predsednice ameriške centralne banke Janet Yellen je bilo pozitivno, komentira Bloomberg, dejala je namreč, da je gospodarska rast trdna (letos bo dosegla med 1,8 in 1,9 odstotka, prihodnje leto med 1,9 in 2,3 odstotka), stopnja brezposelnosti se bo gibala med 4,7 in 4,8 odstotka, inflacija bo umirjena, minimalno zvišanje ključne obrestne pa se ne bo prav veliko poznalo v žepih porabnikov. Sicer ameriška centralna banka pričakuje, da bo v prihodnjem letu obrestne mere zvišala še trikrat.

Pričakovano je ameriško zvišanje ključne obrestne mere dodatno okrepilo tečaj dolarja. Evro je bil pred odločitvijo centralne banke vreden okoli 1,06320 dolarja, na začetku tega tedna pa je zdrsnil na 1,0388 dolarja, kar je bila najnižja vrednost v zadnjih 14 letih.

Evro se je sicer pozneje nekoliko okrepil, a poznavalci ne verjamejo, da bo dosegel preobrat. Reuters je razpoloženje borznikov ilustriral z besedami analitika pri Societe Generale Kita Juckesa: »Vrednost Dow Jonesa 20 tisoč točk je samo številka, toda hkrati je tudi magnet. In prav tak magnet je tudi pariteta med evrom in dolarjem.« Večina borznikov pričakuje, da se bo Dow Jones povzpel čez 20 tisoč točk, dolar pa dvignil nad pariteto z evrom. Spomnimo, zgodovinsko najvišjo vrednost je dolar dosegel oktobra, ko je evro veljal le 0,8225 dolarja.

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.