Manager

Marjan Mačkošek sestopil, Štore Steel z novim vodstvom

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

22.12.2016 22:30
Čas branja: 1 min
Marjan Mačkošek sestopil, Štore Steel z novim vodstvom
Položaj predsednika uprave prevzema Ivan Jurkošek. Marjan Mačkošek (na sliki) bo od zdaj svetovalec uprave, prihodnje leto pa bo verjetno znova kandidiral za predsednika GZS.

Konec leta, po 20 letih vodenja, s položaja prvega človeka Štore Steela odhaja Marjan Mačkošek, ki se mu mandat izteče avgusta 2018, po novem bo svetovalec uprave. Jeklarno bosta po novem vodila dozdajšnji komercialni direktor Štore Steela Ivan Jurkošek (na sliki desno), ki bo glavni direktor, in Boris Kumer. Ta je bil že do zdaj tehnični direktor podjetja in tudi odslej bo odgovoren za tehnični del.

»V podjetju smo končali velik investicijski ciklus in čas je, da vodenje prevzame mlajša generacija. Lastniki so potrdili moj predlog, kdo naj po novem vodi podjetje. Veseli me, da se je potrdil tudi na kadrovski agenciji, ki nam je pomagala pri izboru,« je povedal Marjan Mačkošek.

V zadnjih desetih letih so proizvodne zmogljivosti zelo posodobili. Za naložbe so namenili več kot 90 milijonov evrov. Največji sta bili 24-milijonska naložba v novo valjarsko linijo, ki so jo končali leta 2012, letos pa so končali 12-milijonsko naložbo v novo linijo za kontinuirano litje jekla. Prihodki bodo letos v primerjavi z lani sicer manjši za osem do devet odstotkov, znašali bodo okoli 97 milijonov evrov. Lani so ustvarili 2,3 milijona evrov čistega dobička, letos ga bo manj.

Strojni inženir Ivan Jurkošek se je v Štore Steelu zaposlil leta 1992, njegova prva vodstvena funkcija je bila na področju kakovosti, od leta 2003 je opravljal delo pomočnika glavnega direktorja za področje proizvodnje in zagotavljanja kakovosti izdelkov, letos pa je postal komercialni direktor.

Marjanu Mačkošku se prihodnje leto izteče mandat predsednika Gospodarske zbornice Slovenije. Pravi, da bo za položaj spet kandidiral, če ga bodo člani skupščine pri tem podprli.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

IZVOZNIKI
Novice
Štore Steel: odlični rezultati in nove naložbe
FINANCE
Manager
Top 101: Rekordi štorskih jeklarjev
Manager
ManagerLojze Javornik Top 101: Rekordi štorskih jeklarjev

Štore Steel pobira sadove razvojne usmeritve v specializacijo in višjo stopnjo dodelave, pojasnjuje generalni direktor Ivan Jurkošek.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

IZVOZNIKI
Novice
Trumpove carine utegnejo zakuhati svetovno trgovinsko vojno in gospodarsko recesijo, menijo izvozniki
Izvozniki.si
NoviceAna Turk Trumpove carine utegnejo zakuhati svetovno trgovinsko vojno in gospodarsko recesijo, menijo izvozniki

Kaj bo s posli slovenskih izvoznikov jekla in aluminija, če se napovedi ameriškega predsednika uresničijo? Poklicali smo v Štore Steel, SIJ, Talum in Impol

IZVOZNIKI
Novice
Če se udarijo Trump, Ši, Putin  in Merklova, bo bolelo nas vse
Izvozniki.si
NoviceAlbina Kenda Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 8

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.