Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček Novi načrt proti davčnim zvijačam: minimalni svetovni davek na dobiček OECD snuje nove ukrepe proti izogibanju davkom s fiktivnim prikazovanjem dobičkov v davčno ugodnejših državah. Ideja o uvedbi minimalne svetovne stopnje davka na dobiček je zrasla na nemškem in francoskem zelniku, podpirajo pa jo tudi Američani.
Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Boeing na ražnju: kdo bo kupil letala, ki lahko strmoglavijo? Tako obsežne prepovedi letenja, kot se je prejšnji teden zgodila enemu izmed dveh največjih proizvajalcev letal na svetu, v zgodovini še ni bilo. Ogrožena so več kot 560 milijard evrov vredna naročila Boeingovih novih letal. Se je vodstvo Boeinga preveč ukvarjalo z lobiranjem in premalo z razvojem?
(intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu (intervju) Iz oči v oči z judovsko advokatko, ki brani Palestince v Izraelu Grki so na festivalu v Solunu na evropski premieri zmagovalnega dokumentarnega filma Advocate s stoječimi ovacijami, toplimi besedami in stiski rok sprejeli njegovo glavno junaki­njo, izraelsko odvetnico Leah Tsemel, ki že 50 let brani pravice Palestincev in judovskih aktivistov na izraelskih sodiščih.
(intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun (intervju) Avtonomni robot bo imel tudi svoj bančni račun Kdo bo odgovarjal za nesrečo pametnega avtomobila? Bo robot lahko opravljal politično funkcijo? Kdo bo lastnik robotovega izuma – človek ali robot sam? Pametni avtonomni robot bo elektronska oseba s svojimi pravicami in obveznostmi, napoveduje Raphaël Rault, francoski odvetnik in strokovnjak za računalniško komunikacijsko pravo.
Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode. Ženske, moški in preostali spoli. Švicarji izganjajo gospe in gospode.  V Swiss Re, če vas povabijo na večerjo, boste dobrodošli, če pridete s »tisto partner«.

Spoznajte harmonikarja s Čopove, kemijskega inženirja

Čas branja: 3 min
22.12.2016  22:30
Na Čopovi ulici v Ljubljani sta le še dve zadevi absolutno slovenski, himna na tleh in harmonikar Marko Hočevar.
Spoznajte harmonikarja s Čopove, kemijskega inženirja
Če mi kdo da službo za minimalca, takoj postavim harmoniko v kot, je odločen Marko Hočevar, kemijski inženir in zaprisežen Slovenec (poročen z Rusinjo), ki dan za dnem razteguje meh na Čopovi in Prešernovem trgu.
Vgravirati Zdravljico na tla na najprometnejšem delu ljubljanske peš cone je odločitev, ki jo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću slovenski domoljubi zelo zamerijo. Med temi je tudi harmonikar...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Članki
Članki (intervju) Premalo poceni denarja se uporablja za investiranje 9

Predsednik uprave Banke Sparkasse Andrej Plos o stanju na bančnem trgu, kaj lahko pričakujemo v naslednjih letih in na kaj se bodo...

MLADI
(Intervju): »Mladi se moramo zavedati, da je naivnost naš največji privilegij!« 1

Sta mlada, sta ekonomista, sta polna idej in gresta se start-up poimenovan Coolio!, v katerega je ta trenutek uprtih kar nekaj oči. Kako...

FINANCE
Intervju: Kopičenje denarja je samo igra 22

Guru managementa Ichak Adizes o tem, kaj bo prišlo za kapitalizmom in kakšne vrednote morajo voditi posel.

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi To je 12 najboljših prevoznikov v Sloveniji 2

Med 101 najuspešnejšimi srednje velikimi podjetji, ki poganjajo jedro gospodarstva, smo našli 12 avtoprevoznikov, vsi so izvozniki!

AVTO
Novice
Novice Kako smo merili prostornost in uporabnost

Če sidrišč isofix ni že takoj videti in jih je potrebno iskati, namestitev pa zoprna, je sledilo manj točk.

SUBV
Članki
Članki Kje boste podjetja lahko dobila denar v letu 2017

Podjetniški sklad bo znova razpisal garancije za bančna posojila, ki so jih podjetja letos razgrabila

MANAGER
Manager
Manager Intervju s kmetijskim ministrom Dejanom Židanom: Kaj bomo pridelovali, ne sme biti državni projekt

Tako meni minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in podpredsednik vlade Dejan Židan o spodbujanju kmetijske pridelovalne...